Een magische tijd
Kerst in New York, dat is waar Marley van droomde. En nu is ze er en is het alles waar ze op hoopte. Alleen was ze niet voorbereid op de chaos en het lawaai, en daar moest ze wel een beetje aan wennen.
Toch geniet ze met volle teugen en laat ze zich niet van de wijs brengen als ze de chagrijnige Bly tegen het lijf loopt. Zelfs niet als dat vaker gebeurt, want langzaam leren Marley en Bly elkaar beter kennen, en zijn het niet alleen de lichten die stralen.
Zorgt de afstand voor een onmogelijke connectie? Of durven ze zich open te stellen voor de gevoelens die ze ervaren?
“Mijn stem is nauwelijks hoorbaar boven het geluid van het vuurwerk. De woorden voelen als een bevrijding en ik hoop dat hij begrijpt wat ik bedoel.” Lana Lain
Onder de lichten van New York van Lana Lain is een steamy feelgood novelle die zich afspeelt in ‘De stad die nooit slaapt’ tijdens de meest magische tijd van het jaar.
Alhoewel ik, net als de hoofdpersoon in het verhaal, nog nooit in New York ben geweest, en de sfeer die daar heerst tijdens de kerstdagen ook alleen ken uit films, heb ik toch het idee dat ik kon ‘zien’ wat Marley zag. En dat Lana Lain mij zowel het bekende, als het onbekende New York toonde. Ik had echt het gevoel dat ik samen met de hoofdpersonen door de stad dwaalde, zag wat zij zagen en voelde wat zij voelden.
Lana Lain vertelt haar romantische verhaal met sensitiviteit. Ze weet de warmte, de twijfel, de onzekerheid en de wensen van haar personages fijn over te brengen, waardoor je ze, ondanks de korte kennismaking, toch in je hart sluit. Er waren heel veel dingen waar ik nieuwsgierig naar was en dat gevoel bleef toen ik het boek sloot. Niet op een vervelende of onbevredigende wijze, alhoewel ik er niets op tegen zou hebben als het verhaal van Marley en Bly een vervolg krijgt, maar op een manier die mij liet zien dat de personages iets met mij hadden gedaan.
Onder de lichten van New York is hartverwarmend en liefdevol. Het ademt de sfeer uit die past bij de feestdagen, maar zal op iedere andere dag dezelfde warmte bij je zal brengen.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks