Niet haar droomman?
Na haar moeilijke jeugd is Nicole vast van plan een rijke man aan de haak te slaan. Precies zo een type als de mannelijke hoofdpersonen uit de romance boeken die ze verslindt.
Als ze bij haar vriendinnen in Frankrijk verblijft, proberen ze haar op andere gedachten te brengen, en Nicole aan de knappe Rico te koppelen. Hij lijkt echter totaal niet op het soort man waar ze over droomt.
Nicole en Rico houden elkaar op afstand, totdat er iets gebeurt waardoor dat niet meer kan.
“Het leerde me veel over hoe kortzichtig mensen zijn in hun oordeel over anderen. Ik zal nooit iemand veroordelen vanwege zijn uiterlijk of om dingen die iemand anders in zijn familie heeft gedaan.”
Onverschillig van Martine Hoogschagen is het derde en laatste deel van de Zorgeloos serie, over de drie Nederlandse vriendinnen Lynda, Annelies en Nicole. In Onverschillig vlucht Nicole hals over kop naar haar twee vriendinnen in Frankrijk.
Martine Hoogschagen zet in elk van de drie delen één van de vriendinnen in de spotlights en doet dat op een fijne, zachte en humorvolle manier. Op sympathieke wijze beschrijft ze de verschillen tussen de Nederlandse en Franse personages, en uit de manier waarop ze over de cultuurverschillen schrijft kan je duidelijk merken dat ze uit eigen ervaring put. Dit maakt dat het verhaal realistisch, en zelfs een beetje vertrouwd overkomt.
Met elk nieuw boek lijkt Martine Hoogschagen mij makkelijker mee te nemen dan met het vorige. En dat is een prettige ontdekking, omdat ik eigenlijk al heel erg genoten heb van haar eerdere boeken. Nicole en Rico zijn leuke personages en weer heel anders dan de karakters uit de vorige romans, die natuurlijk ook nu weer voorbijkomen. De verhaallijnen zijn goed gevonden, een beetje mysterieus, hebben een mooie diepere laag en natuurlijk ontbreekt ook de romantiek niet.
Als ik Onverschillig kort zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen ontzettend lief en hartverwarmend. Met dit derde deel sluit Martine Hoogschagen de Zorgeloos serie af, maar stilletjes hoop ik nog op het verhaal van de Franse broer die zo goed kan koken.
4½ ⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks