Een speciale band
Pip is een jonge Otterkrijger in opleiding uit het magische koninkrijk Lutra, dat wordt bedreigd door een Donkere Vloek en De Mystieke Wolven. Ottermagiër Dratsie heeft in een visioen gezien dat Pip de koninkrijkskampioen is die hun wereld kan redden.
Pip kan dat echter niet alleen. Als hij op pad wordt gestuurd om versterking te halen, komt hij vast te zitten en wordt hij gered door Ava en haar beste vriend Finn. Ava en Pip hebben gelijk een bijzondere band en ze ontdekken dat ze op magische wijze met elkaar kunnen praten.
Als Pip vertelt waar hij vandaan komt, besluiten Ava en Finn om hem te helpen en beginnen ze aan een toverachtig avontuur.
“Met alles wat je in je hebt, mijn beste Dratsie. Gebruik je magie wanneer dit nodig is en help mee om ons prachtige, magische Lutra te redden van de ondergang.” Linn van den Heuvel
Pip en het magische koninkrijk van Linn van den Heuvel is het eerste deel van de fantasierijke jeugdboeken serie De kronieken van Lutra.
Met haar hoofdpersoon Pip scoort Linn van den Heuvel een echte voltreffer. Want wie wordt er niet geraakt door het beeld van de schattige otters, die elkaar vasthouden als ze slapen, om elkaar niet kwijt te raken. De overgang naar de kleine dappere Otterkrijger Pip, met zijn liefdevolle en zuivere karakter was voor mij daardoor niet moeilijk om te maken. De auteur weet Pip echt in je hart te plaatsen, waar hij vergezeld wordt door Ava en Finn, die net als Pip een hele fijne uitstraling hebben.
Linn van den Heuvel bouwt haar wereld erg mooi op en beschrijft deze in begrijpelijke taal. Ze houdt rekening met de jeugdige lezer, maar neemt deze serieus genoeg om niet te verzanden in kinderlijk taalgebruik. Ze maakt raadselachtige voorspellingen en gebruikt volwassen woorden. Ze daagt de lezer uit om samen met haar hoofdpersonen te ontrafelen wat er met al die geheimzinnige en uitdagende aanwijzingen, proeven en queesten wordt bedoeld, en moet worden bereikt.
Pip en het magische koninkrijk neemt je mee op avontuur naar een door gevaar bedreigde magische wereld vol bijzondere dieren.
4½
Instagram: sheila_hjv_inbooks