Het leven is voor de levenden

sheila_hjv_inbooks 18 januari 2025
Wanneer Neara het leger bespioneert ontdekt ze dat de generaal plannen heeft die Orton en de bewoners zullen schaden. Als de rebellen nu niets doen raken ze hun vrijheid kwijt.

Samen met haar vrienden moet Neara strijden voor Orton, en dat is lastig nu de groep niet meer compleet is. Zeker als er ook steeds meer machtswellustelingen zijn en sluimerende magie naar buiten barst.

Als vervolgens monsters uit de nawereld hun weg naar Orton vinden, moeten vriend en vijand de handen ineenslaan.

“Hij hief een vuist met brandwonden en klopte tegen het raam. Zijn mond ging open. Het geluid dat eruit kwam hield het midden tussen een gil en een kreun.” Nanouk Kira

Poorten van Vuur van Nanouk Kira is na Muren van IJs het tweede boek van een meeslepend fantasy tweeluik.

Alhoewel Poorten van Vuur al een stuk dunner is dan Muren van IJs, is het nog steeds een behoorlijk dikke pil en ik vraag me op voorhand dan altijd af hoeveel vaart erin zal zitten. Nanouk Kira stelt daarin absoluut niet teleur. Het verhaal is gevuld met actie, avontuur, magie en informatie. De auteur houdt je continu bezig en je wil en moet elke bladzijde met aandacht lezen. Het was in eerste instantie even een uitdaging om weer in het verhaal te komen en iedereen opnieuw te leren kennen, maar voor je het weet zit je er helemaal in en is de wereld wederom vertrouwd.

Nanouk Kira heeft een hoop leuke, boeiende en krachtige personages weten te creëren die echt overkomen. Ze zijn divers, en fijn om te volgen. Door meerdere personages te laten spreken, biedt de auteur je een breed beeld van de wereld waarin haar verhaal zich afspeelt, en van de personages die zich daarin bewegen. Ze zet alles duidelijk neer en geeft haar hoofdpersonen een prettig en interessant randje. Het is gedurende het verhaal geenszins duidelijk welke kant het op zal gaan en hoe iedereen zich zal ontwikkelen. Nanouk Kira weet het tot aan het einde echt spannend te houden.

is een waardige afsluiter van een duologie, waarvan het verhaal is afgerond maar de wereld nog openstaat voor nieuwe verhalen.

4½ ⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks