Adembenemend slotdeel
Als hun relatie zich verdiept, ontdekken zowel Norah als Mark dat nog niet alles is verteld. Beiden lopen ze nog met geheimen die ze ver weg hebben gestopt en waar ze niet over praten
Om vooruit te kunnen is eerlijkheid een vereiste. Maar hoe vertel je de dingen waar je niet eens over na wil denken? Zullen Norah en Mark elkaar de ruimte geven om te onthullen wat niet langer verborgen kan blijven?
“Ik moest weg. Op de vlucht voor de snerpende schrik en ongetemde woede. Ik had ruimte nodig. Regelmaat en ritme om er overheen te kunnen kijken.” Elje van Turennout
Ruimte van Elje van Turennout is het derde en laatste deel van de adembenemend mooie Norah trilogie. Een serie die aangrijpend anders durft te zijn.
Al vanaf de eerste bladzijde van het eerste deel heeft Elje van Turennout mij van mijn sokken geblazen. Niet in de avontuurlijke zin, maar met de manier waarop de auteur emotie weet over te brengen. In een tijd waarin, als je social media moet geloven, bijna iedereen een geweldig leven heeft, durft Elje van Turennout je personages te brengen die moeten omgaan met pijn, rouw, trauma en verdriet. Personages die proberen te overleven in omstandigheden die de zon hebben omhuld met grijze wolken en donkere gedachten.
Het is waanzinnig knap hoe de auteur de sfeer heeft gecreëerd die je, op een haast intieme manier, heel dicht bij de gevoelens van de personages weet te brengen. Je voelt hun pijn, maar ook het strohalmpje hoop dat ergens op de achtergrond sluimert en dat groter wordt naarmate de serie vordert. Toch zit ook in Ruimte nog het een en ander verborgen in de rugzakken van de twee hoofdpersonen. Dat die niet helemaal zijn verdwenen, vind ik een waardevolle keuze die het verhaal nog realistischer maakt.
Elje van Turennout heeft met Ruimte opnieuw een topprestatie geleverd. Ze laat haar personages in hun waarde. Geeft ze ruimte om te verwerken, te luisteren als er iets wordt gedeeld en biedt stilte als daar behoefte aan is. Elje van Turennout geeft je een prachtig en ingetogen verhaal over verdriet, aanvaarding, liefde en begrip.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+
Instagram: sheila_hjv_inbooks