Elfenstof voor inspiratie
De elfenstof van mevrouw Mirakel komt ongemerkt terecht op schrijvers over de hele wereld. Dit heeft een aantal van hen geïnspireerd tot het schrijven van magische sprookjes.
Het elfje dat haar vuur verloor – Cathinca van Sprundel
In dit vurige sprookje neemt Cathinca van Sprundel je mee in het verhaal van het moedige vuurelfje Maste, en ze laat de in het vuur dansende elfjes met gemak voor jouw ogen verschijnen.
De verboden parel – Tuula Pere
Het sprookje van Tuula Pere geeft twee klasgenootjes een uitdaging. Ze bouwt haar korte verhaal toegankelijk op naar een belangrijk moment waar ze jong en oud over laat nadenken.
Elsie en de kapotte toverstaf – Lara Reims
Vol spanning leef je mee als Lara Reims vertelt wat Elsie overkomt. Ze zorgt dat je echt meeleeft met haar hoofdpersoon en hoopt dat Elsie’s probleem kan worden opgelost.
Waar verdwijnt alles naartoe? – Ilknur Özdemir
Wat gebeurt er met je spullen als je kamer een zooitje is, en je niet goed op je favoriete spullen past. Ilknur Özdemir laat je meebeleven hoe het is als alles lijkt te verdwijnen in de chaos op jouw kamer.
De jongen die een kikker werd – Mihalis Makropoulos
Net als de voorgaande sprookjes heeft het verhaal van Mihalis Makropoulos een boodschap. En dat zal je zelf ontdekken als je leest hoe de auteur een kort en krachtig verhaal vertelt over kikkers, prinsen en verliefdheid.
Hally en het vampierkasteel – Roberta Martinetti
Zelf vind ik vleermuizen altijd een beetje eng. Maar Roberta Martinetti zorgde dat ik de kleine vleermuis Hally in mijn hart sloot en genoot van haar uitbundige persoonlijkheid en haar grote avontuur.
De paarse draak – Erick Santos Cardoso
Roni is gek op tekenen en kan daar helemaal in opgaan. Wat soms best fijn kan zijn als alles even niet zo leuk is. Erick Santos Cardoso weeft een ontroerende situatie tot een mooi en magisch verhaal.
Na een aanlokkelijke inleiding door Chiara De Giorgi word je in Sprankels op originele wijze meegenomen naar het eerste verhaal. Waarna je vervolgens zal ontdekken dat elk verhaal, op dezelfde originele manier, wordt verbonden aan de bundel en de magische inleiding.
De manier waarop alles met elkaar verweven wordt maakt deze bundel echt een mooi geheel, waarin de auteurs en hun verhalen aan elkaar gewaagd zijn. De inhoud van de vertellingen zijn verschillend, maar ze stralen toch als een eenheid, die ook nog eens benadrukt wordt door de prachtige zwart-wit illustraties.
Sprankels bevat heerlijke sprookjes voor lezers vanaf 9 jaar en is leuk voor iedereen die van magische (jeugd)verhalenbundels houdt.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks