De gevolgen van een verbroken relatie
Alhoewel hij er nog niet helemaal klaar voor is begint docent Jasper, nadat zijn relatie met Vera plotseling door haar wordt beëindigd, enigszins onvoorbereid toch aan het nieuwe schooljaar. Maar al heel snel blijkt dat geen goed idee te zijn.
Jasper komt vrijwel direct weer thuis te zitten en komt tot de conclusie dat het maar op één manier goed kan komen met zijn leven. Hij moet zorgen dat hij en Vera weer bij elkaar komen, en daarvoor is hij bereid ver te gaan.
Zal Jasper de grenzen van het toelaatbare te veel oprekken of weet hij op tijd zijn verlies te nemen.
“Zij zou me van informatie moeten voorzien. Die gedachte maakte dat de rol die ik acteerde me steeds gemakkelijker afging.” Stan Geerdink
Vera van Stan Geerdink is een psychologische roman die zich afspeelt in de stad die de auteur nauw aan het hart licht.
Stan Geerdink heeft een prettige schrijfstijl waarmee hij de gedachten van zijn hoofdpersoon goed overbrengt. Er gebeurt veel in het hoofd van Jasper, en de auteur wentelt je volledig en ongefilterd om in de hersenspinsels van zijn belangrijkste karakter. Toch zijn er ook nog voldoende gebeurtenissen en gevoelens die je tussen de regels door moet ontcijferen en die, vanaf het moment dat je die lijnen duidelijk voor ogen hebt, ook het een en ander verklaren. Ik vroeg me op een gegeven moment zelfs af waarom ik het toen pas oppakte.
Voor mij was de hoofdrolspeler reuze interessant om te volgen, ondanks dat ik het geen aimabel mens vond. Stan Geerdink wist mij zelfs met al mijn twijfels over Jasper toch redelijk eenvoudig aan het verhaal te binden. Waarschijnlijk omdat de auteur alles rustig, maar wel met een bepaalde intensiteit vertelt. Er ligt over alles toch een bepaalde spanning omdat Jaspers doen en laten redelijk onvoorspelbaar is. Persoonlijk vond ik dat een heel goed onderdeel van het boek omdat het mij aanspoorde om vooral door te lezen.
Vera is een verhaal dat je haast ongemerkt bekruipt en je op intrigerende wijze door de break-up van Jasper en Vera leidt.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks