Fantasy, avontuur en vermaak
De bundel Verhalen uit De Drakenvleugel bevat tien korte fantasy verhalen die samen worden gevlochten tot een heerlijk geheel. Dit tweede deel van Verhalen uit De Drakenvleugel kan los worden gelezen, maar bevat hier en daar wel spoilers over het eerste boek. Dus als je ze allebei wil lezen, dan is het het leukst om dat in de juiste volgorde te doen. Niet in de laatste plaats om de twee mooie covers, die eenzelfde tekening maar een andere kleur hebben, naast elkaar in de kast te kunnen zetten.
De bundel begint met een inleidend verhaal waarin je welkom wordt geheten in De Drakenvleugel, en alvast een korte glimp te zien krijgt van een aantal personages. Vervolgens worden de verhalen op een fijne en uitnodigende manier aan elkaar verbonden door voor en na elke vertelling terug te keren in De Drakenvleugel. Daar word je warm ontvangen en kan je luisteren naar de verschillende vertellers.
“Rosemary kijkt om zich heen, op zoek naar kruiden om een zalfje tegen brandwonden samen te stellen.”
Eva Linden neemt je als eerste mee naar een herinnering van haar hoofdpersoon Rosemary en doet dat met een leuk gevoel voor humor en een gewetenskwestie.
Bram Vee weet de spanning lekker op te bouwen in een verhaal vol achterdocht, valse vrienden en onverwachte vijanden.
Judith Verboekend brengt een van mijn meest favoriete fabeldieren tot leven, in een sprookje dat alle elementen bevat die je er graag in terugziet.
Lars de Groote slaagt erin om (kaart)spelletjes te laten ontpoppen in een evenement dat het (vals)spelen ervan tot een kunst vol gevolgen verheft.
S. Valory laat een ontvoering uitmonden in een zeer spannend geschreven avontuur, en weet de avonturiers tot de verbeelding te laten spreken.
Yvette Veeke zorgt voor warmte, een reis en geheimzinnigheid en doet dat op een manier die maakt dat je door wil lezen en meer wil weten.
Marieke Kooyman-Bout laat op rustige maar effectieve wijze drie vrouwelijke personages vermaak, verandering en een verhaal, waarvan ik graag een vervolg zou willen lezen, brengen.
Willem Lust presenteert een spektakel dat via zijn pen ontstaat en troont je mee op de mooie tonen van zijn verhaal, voordat hij het laat losbarsten in avontuur en verrassing.
Nicolas de Clippele weet je het gevoel te geven dat er meer te ontdekken is over zijn hoofdpersoon, aan wie je als lezer niet makkelijk, of graag je hart verliest.
Jana Linden beschrijft op innemende wijze over de band tussen een oma en haar kleinkind, die ze een uitdagende zoektocht laat ondernemen en er bijzondere ontmoetingen aan toevoegt.
Tien auteurs vertellen tien heerlijke verhalen die los van elkaar staan en toch ook verbonden zijn. Ze zijn allemaal sterk qua inhoud, maar door de manier waarop ze telkens samenkomen en verdergaan, wordt de bundeling van deze verhalen naar een hoger niveau getild. Ik kan dan ook in alle eerlijkheid zeggen dat ik uitkijk naar mijn volgende bezoek aan De Drakenvleugel.
4½ ⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks