Hole in one!

SherryBlueberry 11 juli 2023
Wat is deze thriller fijn in balans! Ook als je nog nooit een boek van Jo Nesbo hebt gelezen en alle personages dus nieuw voor je zijn. Prima losstaand verhaal, met hoofdpersonage Harry Hole die een goede neus heeft om serie moordenaars op te sporen.

Ondanks dat de omslag prachtig is, met een afgebeelde bloedmaan, zou ik die iets anders hebben gedaan. Aangezien er meerdere boeken op de markt zijn van andere schrijvers met dezelfde titel en een bloedmaan als kaft.

Terugkomend op de inhoud. Waarom is de balans zo fijn? Alle personages krijgen vorm, doordat er steeds net genoeg info vrijkomt om je als lezer puzzelstukjes aan te bieden waarbij de personages ook nog eens meer vorm krijgen. De hoofdstukken eindigen regelmatig met een cliffhanger, wat doorlezen een fijne impuls geeft. En dat doorlezen wordt beloond met genoeg nieuwe informatie, dat het ook daadwerkelijk loonde om door te lezen. De verschillende verhaallijnen zitten goed uitgedacht in elkaar, waarbij je als lezer overigens wél aandachtig moet blijven naar welk scenario Jo je zapt - iets dat ik als prettig ervoer.

Dit boek verschafte een aantal random weetjes, die ik uitgebreid daarna heb gefactcheckt. Vooral de foto's die Google voorschotelt van vissen met parasitaire onderwater pissebedden als tong zijn fantastisch! Superbedankt voor dat Jo! Meer van dat graag in volgende boeken, ik kijk ernaar uit.

[Note: blz 19 heeft een spelfout 'in schril contract' -> 'in schril contrast'. Bij een herdruk even aanpassen wellicht <3]

Meer recensies van SherryBlueberry