Topboek
'Boeren overtreden dagelijks talloze malen regels voor dierenwelzijn. Ze branden staartjes en snavels af, slijpen tanden en hoorns weg. Ze ontzeggen dieren het wettelijk recht om pijnloos, zorgeloos te leven naar hun behoeftes en hun aard.' (blz 317)
Deels de reden dat ik -lezer van dit boek- in de jaren 90 stopte met dierlijke producten te consumeren. Ik heb zelf nooit in de radicalere vleugel van de dierenrechtenbeweging vertoefd, dus dit boek ging rap op m'n to read lijst zodat ik meer insight vanuit die hoek zou krijgen. En dat is Jeroen Siebelink ruimschoots gelukt!
Tijdens het lezen werd de wereld van directe actie een stukje minder ver van m'n bedshow en had ik zelfs 1 keer traantjes bij een passage over lampreien (babykonijntjes).
Eerder al twee andere boeken van Jeroen gelezen, Pels en Onder de Beesten, waarvan die laatste mijn favoriet was van dat jaar. Deze raad ik nu nog steeds aan aan mensen die om leestips vragen. Dus, als je dit boek hebt gelezen... lees ook zeker eens de ander en vice versa.