Lezersrecensie
heerlijke, gezonde gerechtjes
Sandra Bekkari is in Vlaanderen geen onbekende meer sinds haar televisieprogramma ‘Open Keuken’. Gezonde voeding is haar passie en dit uit zich in de verschillende opleidingen die ze reeds volgde: ‘voedingsleer’, ‘orthomoleculaire voedingsleer’ en ‘voeding en gezondheid’. Hiernaast ontwikkelde ze ook de ‘Sana-methode’: een gezonder voedingspatroon met heerlijke gerechten. Ze publiceerde al heel wat boeken, waaronder de serie Fast Food. Missie gezond gewicht is een tweede deel, waarbij ze zich in het eerste deel vooral op zomerse gerechten richt en in dit tweede deel op de winterse, koude dagen. Het boek bevat 80 nieuwe recepten, boordevol vitamines, om de koude winterdag te doorkomen.
Voor mij was dit de eerste kennismaking met het werk van deze auteur, hoewel ik er al heel veel positiefs over had gehoord. Hierdoor was ik als echte foodie ontzettend nieuwsgierig naar haar gerechten.
Na een korte, interessante inleiding waarbij Sandra nog eens kort de basisprincipes uitlegt van gezonde voeding, volgt er nog inspiratie voor een weekmenu. Dit vind ik wel super handig, want zo weet je een beetje welke gerechten je samen kunt combineren.
Hierna komen de eigenlijke recepten aan bod. Deze zijn opgedeeld volgens: ontbijt en brunch, soepen, winterse salades, apero & sharing, ovengerechten & traybakes, stoofpotjes & eenpansgerechten, winter dinner en desserts. Sandra Bekkari heeft dus gezorgd voor een verscheidenheid aan gerechten, wat zeker een pluspunt is. Want zelfs voor de feestdagen die eraan komen geeft zij tips om gezond te koken. Ik heb alvast wat inspiratie opgedaan.
Bij elk gerecht staat een mooie kleurrijke foto, een ingrediëntenlijst en de te volgen stapjes. Ik hou wel van kookboeken met een duidelijke foto, want zo weet ik hoe het eindresultaat er zou moeten uitzien. Zoals het boek beloofd zijn het vooral snelle recepten, in een mum van tijd tover je overheerlijke gezonde gerechten op tafel.
De ingrediënten zijn makkelijk te vinden en wat ik leuk vind, is dat de auteur ook gebruikmaakt van minder bekende groenten zoals onder andere koolrabi. Bovendien zijn andere makkelijk vervangbaar, zo ben ik allergisch voor soja en kon ik sojaroom makkelijk vervangen door gewone light room. Spinazie en kaas lust ik niet, en deze kan je makkelijk vervangen door prei of het gewoon weglaten.
De recepten zelf worden op een duidelijke manier uitgelegd, stap voor stap. De porties vind ik persoonlijk wat aan de kleine kant, geen enkele keer had ik overschotjes wat mij het gevoel gaf dat mijn gasten niet voldoende hadden en met honger van tafel gingen. Het is dan ook aan te raden om de ingrediënten maal twee te doen. Hiernaast gebruikt de auteur vaak kruidenmengelingen zoals bijvoorbeeld cajun kruiden, mexicaanse kruiden, … . Het zou een meerwaarde geweest zijn had zij ergens in een extra noot vermeldt wat hun samenstelling is, zodat wie het wenst deze kruidenmengelingen zelf kan maken. Ook mis ik het gebruik van verse kruiden in Missie gezond gewicht, maar deze kan je er makkelijk zelf aan toevoegen zoals verse koriander, oregano, peterselie, tijm, bieslook, … .
De gerechtjes die ik klaarmaakte voor deze recensie waren stuk voor stuk ontzettend en verrassend lekker. Ik heb heel wat nieuwe smaakcombinaties met geleerd groenten. Bovendien ben ik tijdens het voorbereiden van deze recensie toch ook wel enkele kilootjes verloren, dus het werkt echt wel.
Voor deze recensie maakte ik onder andere pompoenlasagne, brocoli-kervel soep, Marokkaanse quinoastoof met kip, mexican pie en ovenschotel met cajunkippengehakt.
Ondanks de kleine verbeterpuntjes, is dit een verrassend kookboek met heel wat gezonde tips. Bovendien bevat het boek wat het beloofd: snelle, gezonde recepten. Voor mij smaakt dit naar meer en ik kijk al ontzettend uit naar haar volgende kookboek. 4,5 sterren.
Voor mij was dit de eerste kennismaking met het werk van deze auteur, hoewel ik er al heel veel positiefs over had gehoord. Hierdoor was ik als echte foodie ontzettend nieuwsgierig naar haar gerechten.
Na een korte, interessante inleiding waarbij Sandra nog eens kort de basisprincipes uitlegt van gezonde voeding, volgt er nog inspiratie voor een weekmenu. Dit vind ik wel super handig, want zo weet je een beetje welke gerechten je samen kunt combineren.
Hierna komen de eigenlijke recepten aan bod. Deze zijn opgedeeld volgens: ontbijt en brunch, soepen, winterse salades, apero & sharing, ovengerechten & traybakes, stoofpotjes & eenpansgerechten, winter dinner en desserts. Sandra Bekkari heeft dus gezorgd voor een verscheidenheid aan gerechten, wat zeker een pluspunt is. Want zelfs voor de feestdagen die eraan komen geeft zij tips om gezond te koken. Ik heb alvast wat inspiratie opgedaan.
Bij elk gerecht staat een mooie kleurrijke foto, een ingrediëntenlijst en de te volgen stapjes. Ik hou wel van kookboeken met een duidelijke foto, want zo weet ik hoe het eindresultaat er zou moeten uitzien. Zoals het boek beloofd zijn het vooral snelle recepten, in een mum van tijd tover je overheerlijke gezonde gerechten op tafel.
De ingrediënten zijn makkelijk te vinden en wat ik leuk vind, is dat de auteur ook gebruikmaakt van minder bekende groenten zoals onder andere koolrabi. Bovendien zijn andere makkelijk vervangbaar, zo ben ik allergisch voor soja en kon ik sojaroom makkelijk vervangen door gewone light room. Spinazie en kaas lust ik niet, en deze kan je makkelijk vervangen door prei of het gewoon weglaten.
De recepten zelf worden op een duidelijke manier uitgelegd, stap voor stap. De porties vind ik persoonlijk wat aan de kleine kant, geen enkele keer had ik overschotjes wat mij het gevoel gaf dat mijn gasten niet voldoende hadden en met honger van tafel gingen. Het is dan ook aan te raden om de ingrediënten maal twee te doen. Hiernaast gebruikt de auteur vaak kruidenmengelingen zoals bijvoorbeeld cajun kruiden, mexicaanse kruiden, … . Het zou een meerwaarde geweest zijn had zij ergens in een extra noot vermeldt wat hun samenstelling is, zodat wie het wenst deze kruidenmengelingen zelf kan maken. Ook mis ik het gebruik van verse kruiden in Missie gezond gewicht, maar deze kan je er makkelijk zelf aan toevoegen zoals verse koriander, oregano, peterselie, tijm, bieslook, … .
De gerechtjes die ik klaarmaakte voor deze recensie waren stuk voor stuk ontzettend en verrassend lekker. Ik heb heel wat nieuwe smaakcombinaties met geleerd groenten. Bovendien ben ik tijdens het voorbereiden van deze recensie toch ook wel enkele kilootjes verloren, dus het werkt echt wel.
Voor deze recensie maakte ik onder andere pompoenlasagne, brocoli-kervel soep, Marokkaanse quinoastoof met kip, mexican pie en ovenschotel met cajunkippengehakt.
Ondanks de kleine verbeterpuntjes, is dit een verrassend kookboek met heel wat gezonde tips. Bovendien bevat het boek wat het beloofd: snelle, gezonde recepten. Voor mij smaakt dit naar meer en ik kijk al ontzettend uit naar haar volgende kookboek. 4,5 sterren.
1
Reageer op deze recensie