Spannend en mysterieus verhaal
Suzanna Esther (1966) staat bekend om haar spannende psychologische romans en thrillers. Ze is een gepassioneerd auteur en columniste, en schrijft al vanaf haar tiende levensjaar dagelijks in dagboeken. Haar passie voor taal heeft zij omgezet in de studie Literatuurwetenschappen en later, door haar interesse in het analyseren van het leven en de mens, in een studie Psychologie. Suzanna Esther heeft een unieke schrijfstijl waarin ze de donkere kanten van menselijke relaties en emoties verkent. Haar werk wordt geprezen om de manier waarop ze psychologische diepgang weet te combineren met een spannend en meeslepend verhaal. Een van haar bekendste werken is de tweedelige dystopische thrillerserie ‘Kamp Alpha’, waarin Suzanna Esther de lezer meeneemt in een bloedstollend avontuur in een onbestendige samenleving. Haar nieuwste thriller ‘Fatale Twist’ is een spannend moordmysterie dat de grenzen van de Koreaanse cultuur opzoekt en tart.
‘Fatale Twist’ is een thriller die zich afspeelt in Zuid-Korea. De hoofdpersoon Hana de Jong is een dochter van een Koreaanse moeder en een Nederlandse vader. Ze groeide op in Nederland in de provincie Friesland. Tijdens een familiebezoek in Seoul verliest Hana, na een afschuwelijk voorval, haar moeder. Terwijl haar vader terugkeert naar Nederland besluit Hana om in Zuid-Korea bij haar tante in te trekken. Het huis in Itaewon, dat eerst aan haar tante en moeder toebehoorde, is nu ook voor een deel van Hana. Om in haar onderhoud te voorzien is ze haar eigen bedrijfje ‘De laatste reis’, een reinigings- en ontruimingsdienst gestart. Hana en haar collega Cho Duri krijgen te maken met extreme vervuiling, trauma reiniging en biologisch gevaar na een overlijden. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in het levensverhaal van de overledene en leveren hun dierbare bezittingen af aan de nabestaanden. Na de ontruiming van een woning krijgt Hana per koerier een dreigbrief met een mysterieus speldje erin. De anonieme e-mail die ’s avonds verschijnt verwijst naar een artikel uit 2014 over de vermissing van de 18-jarige studente Park June-Hei. Hana, Duri en Seok raken verstrikt in een web van intriges rond een afschuwelijke doofpotzaak.
Suzanna Esther heeft met ‘Fatale Twist’ een spannend moordmysterie geschreven. Voor dit boek deed ze grondig onderzoek naar de cultuur, de taal en de machtsverhoudingen binnen Zuid-Korea. Door haar fascinatie voor dit land verslindt ze menig Zuid-Koreaanse film en tv-serie, luistert ze naar K-pop en volgde ze een basiscursus in de Koreaanse taal en het schrift Hangul. Dit alles is duidelijk terug te zien in deze thriller in de vorm van de Koreaanse woorden, tekens en de gedetailleerde uitleg van de Zuid-Koreaanse cultuur die zo verschillend is met onze Nederlandse cultuur. Het verhaal is vanuit meerdere perspectieven belicht. Niet alleen Hana krijgt een podium maar ook de ‘vrienden’ van de vermiste studente Park June-Hei. Het is goed opletten met de voor ons ingewikkelde namen van de betreffende karakters. Het verhaal is vlot geschreven en ontwikkelt zich in een rap tempo, waardoor je eigenlijk alleen maar door wilt blijven lezen. De spanning druipt van de bladzijdes af.
‘In één beweging slingert hij een koord rond haar hals, trekt het strak aan en duwt haar de bosjes in. De snijdende sensatie beneemt haar de adem. Ze reikt klauwend naar achteren, haar lange nagels raken zijn haren en krabben zijn huid open. Ze verliest haar balans, struikelt over boomwortels en valt voorover. Takken slaan als zweepslagen in haar gezicht, het touw dringt diep in haar hals. De geur van aarde dringt haar neus binnen, naar adem happend wil ze gillen, maar enkel een kreun ontsnapt. Wanhopig probeert ze haar vingers tussen het touw te wrikken, maar haar aanvaller trekt het strakker aan.’
De plot is goed opgebouwd en heeft een spannende ontknoping. Achter in het boek is nog een verklarende woordenlijst opgenomen.
‘Fatale Twist’ is een spannend en mysterieus verhaal. Zeker een aanrader waard.
Mijn dank gaat uit naar Suzanna Esther voor het verstrekken van het recensie-exemplaar en het mogen meedoen aan de blog-tour van deze thriller.
‘Fatale Twist’ is een spannend en mysterieus verhaal. Zeker een aanrader waard.