Het huis met het blauwe dak
De zeventigjarige Juliette neemt na het overlijden van haar partner een bizarre beslissing. Ze verkoopt haar penthouse en weet via een list een plekje in een riante zorgvilla te bemachtigen. Juliette is eenzaam en probeert op deze manier gelijkgezinden te treffen. Maar is het niet één grote vergissing? Het is namelijk een doodsaaie boel in de villa. Alleen Max, een rasechte Hagenees, maakt veel goed. Samen stellen ze een bucketlijst op en belanden met het afwerken hiervan in hilarische situaties.
Margareth Hillebrandt is de auteur van ‘Dames op de Herengracht’ en ‘Onder jouw huid’. Een auteur die de zwaardere thema’s niet schuwt in haar boeken. Het onderwerp ‘eenzaamheid’ benadert ze wederom met een lichtvoetigheid. Ernst, humor, vriendschap en mededogen komen harmonieus samen in haar vijfde roman ‘Het huis met het blauwe dak’.
‘Het huis met het blauwe dak’ is de nieuwste roman van Margareth Hillebrandt en is zeer geschikt voor de lezers van ‘Hendrik Groen’. Juliette en Max zijn uitgesproken personages die een mooie rol in deze roman hebben gekregen. Vanaf het begin sluit je het tweetal in je hart. Prachtig om te zien hoe ze elkaar aanvullen en door verschillende uitstapjes in lachwekkende situaties terecht komen. Door het verhaal heen heeft Juliette het steeds over een huis met een blauw dak. In het geheim broedt ze een plannetje uit waar zelfs Max niets van af weet, alleen neef Carel neemt ze in vertrouwen.
‘Het huis met het blauwe dak’ is een prettig, vlot leesbaar boek dat korte hoofdstukken bevat en verteld wordt vanuit verschillende perspectieven. Hillebrandt schrijft over actuele thema’s waaronder eenzaamheid onder ouderen vanwege het besluit dat de ‘oude’ bejaardenhuizen zijn verdwenen en je alleen voor een zorgvilla in aanmerking komt als je een indicatie hebt. De belevenissen van Max en Juliette zorgen voor de nodige humor in het verhaal.
‘Het huis met het blauwe dak’ is een heerlijk leesbaar boek dat zeker niet oppervlakkig is. Een genot om je onder te dompelen in de avonturen van Max en Juliette. Ik kijk zeker uit naar het volgende deel in de serie.
Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Neckar voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.