De bruiloft van de hulp
"Vandaag zou de gelukkigste dag van mijn leven moeten zijn. Ik ben verloofd met de man van mijn dromen en over een paar uur sta ik voor een ambtenaar die ons tot man en vrouw zal verklaren, tot de dood ons scheidt. Ondanks wat hobbels op de weg, is deze dag alles wat ik ervan had gedroomd.
Er is maar één probleem: Iemand wil niet dat ik lang genoeg leef om mijn geloften uit te spreken. En als ik niet oppas, zou die wens zo maar eens uit kunnen komen."
'De bruiloft van de hulp' is een kort verhaal voor tussendoor. Zoals de titel al duidelijk maakt, gaat het om de dag van de bruiloft van Millie en haar partner Enzo.
Maar de dag begint al meteen met iets wat alles zou kunnen verpesten. Omdat het zo'n kort verhaal is, kan ik hier niet teveel over vertellen, want dan zou ik al veel kunnen verraden.
Wel voel je vrijwel meteen al een dreiging hangen en de vraag is of de bruiloft überhaupt die bewuste dag zal plaatsvinden.
Het verhaal las prettig en de spanning is al redelijk snel voelbaar. Toch was het jammer dat het zo kort was. Hierdoor gaat alles namelijk in sneltreinvaart en raak je niet heel erg betrokken bij de verschillende personages. Ook het uiteindelijke plot vond ik een beetje magertjes.
Het was dus wel leuk om te lezen, en Millie blijft een interessant personage, maar het verhaal zelf voegde voor mij vrij weinig toe.
Beoordeling: 2,5/3,0 ⭐️
Beoordeling: 2,5/3,0 ⭐️