Dubbelleven

Silvie Leest 21 maart 2025
Fenna en Liv zijn hopeloos verliefd op elkaar en wonen sinds kort samen. Wanneer Liv verdwijnt, blijft Fenna radeloos achter. Ze schakelt de politie in en zoekt met vrienden dagenlang, maar ze vinden geen enkele aanwijzing. Opeens verschijnt Liv een kleine week later weer. Ze doet alsof er niets is gebeurd.

In de dagen na Liv's terugkeer gebeuren er meer vreemde dingen, waardoor Fenna het gevoel heeft dat Liv iets verborgen houdt. Fenna wordt steeds achterdochtiger. Is Liv wel wie ze zegt dat ze is?

'Dubbelleven' begint met een interessante proloog en hier maak je kennis met Fenna en Liv. Ze worden verliefd op elkaar en een relatie volgt...

Maar op een dag is Liv zomaar verdwenen. Geen bericht, helemaal niets. Fenna begrijpt er niets van en besluit de politie in te schakelen. Deze plotselinge verdwijning van Liv vond ik erg interessant. Het wordt nog boeiender vanaf het moment dat Liv opeens weer verschijnt. Waar heeft ze een week lang uitgehangen?

Fenna begint te twijfelen aan Liv. Spreekt ze wel de waarheid en waar komen toch al die twijfels vandaan? De situatie wordt steeds vreemder en vreemder... Frank weet de achterdocht van Fenna goed op de lezer over te brengen.

Ik begon langzaamaan wel een beetje een vermoeden te krijgen en de ontknoping was dan ook zoals ik had gedacht. MAAR... ondanks dat, vond ik het een prima thriller!

Het is knap om een kort verhaal zo boeiend te maken. Ik was heel erg benieuwd naar de verdere ontwikkelingen tussen Fenna en Liv en ondanks dat ik het plot doorhad, stelde dit korte verhaal mij zeker niet teleur!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.