Fatale oplossing

Silvie Leest 21 januari 2025
Arts-assistente Chris Griffioen geeft veel om haar patiënten. Als een van haar patiënten vlak na een eenvoudige operatie plotseling overlijdt, bekruipt Chris het gevoel dat er iets niet klopt. Haar leidinggevenden bevelen haar de casus los te laten: tragisch, maar die dingen gebeuren nou eenmaal.

Maar dan overlijden er steeds meer patiënten onder dezelfde mysterieuze – haast onmogelijke – omstandigheden en wordt haar collega Anne, een van Chris’ beste vriendinnen, geschorst. Chris weigert zwijgend toe te kijken en gaat, ondanks meerdere waarschuwingen vanuit het ziekenhuis, op onderzoek uit.

Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe harder ze wordt tegengewerkt. Kan Chris op tijd ontdekken wat er speelt voordat er nog meer doden vallen?

Soms heb je van die covers die je meteen aantrekken en dat had ik dus bij 'Fatale oplossing'. Daarbij vind ik verhalen die zich in ziekenhuizen afspelen vaak interessant, dus ik dacht: kom maar op met dit verhaal!

Je maakt kennis met Chris, arts-assistente in een ziekenhuis waar alles naar behoren verloopt. Maar dan overlijdt er iemand plotseling na een operatie die zonder problemen is verlopen. Een beetje raar, maar er gaan nog geen alarmbellen af...

Toch heeft Chris meteen het gevoel dat er iets niet klopt en niet veel later komt er weer iemand te overlijden. Chris begint aan een zoektocht, want het lijkt erop dat iemand kwade bedoelingen heeft.

Het is duidelijk dat de schrijvers weten waar ze over praten, want de kennis van bepaalde procedures in het ziekenhuis is duidelijk aanwezig. Dit vond ik dan ook aangenaam, want het gaf een realistisch beeld.

Het verhaal las prettig, maar persoonlijk vond ik de zoektocht van Chris misschien toch net iets te langdradig. Ook had er voor mij best meer spanning in mogen zitten.

Het is overigens een heel eng idee dat er serieus hulpverleners zijn die kwade bedoelingen hebben met patiënten, dus het is wel een schokkend onderwerp, wetende dat dit eerder ooit in het nieuws is geweest.

'Fatale oplossing' vond ik een leuke kennismaking met, voor mij, nieuwe auteurs en ik wil @boekerij heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,0/3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.