Het nachtmeisje

Silvie Leest 21 januari 2025
Een maand na het oplossen van de Zetterborg-zaak wordt Jessica Niemi op betaald verlof gestuurd. Ze reist af naar een eiland in de Åland-archipel om wat rust te pakken.

Daar arriveert ook een groep oudere mensen, die de overgebleven leden van de Doves blijken te zijn, een groep die tijdens de Tweede Wereldoorlog van Finland naar Zweden moest vluchten en uiteindelijk in een weeshuis op het eiland terechtkwamen.

Op een avond hoort Jessica een lokale legende over een weesmeisje. Elke nacht trok zij haar blauwe jas aan en stond ze op de pier, wachtend op iets wat nooit kwam opdagen. Op een nacht verdween ze en werd nooit meer teruggevonden.

De nacht nadat Jessica dit verhaal hoort, sterft een van de overgebleven Doves...

'Het nachtmeisje' is het vierde deel van de serie met Jessica Niemi in de hoofdrol en deze keer heeft het verhaal een 'spooky' vibe. De proloog riep al meteen dit gevoel op en ik kon dan ook niet wachten om verder te lezen.

Natuurlijk lees je al snel weer over Jessica. Ze neemt even een pauze en reist hiervoor af naar een eiland. Maar aan dit eiland is iets bijzonders. Al heel veel jaren wordt hier elke nacht een meisje in een blauwe jas gezien. Ze staat bij de pier te kijken naar de zee...

Aan de hand van sprongen naar het verleden, kom je meer te weten wat er zich toen allemaal heeft afgespeeld. Dit vond ik erg interessant en ik was heel erg benieuwd naar de verdere ontwikkelingen, want wat is er uiteindelijk met het meisje gebeurd?

Ook wilde ik weten wie de groep oudere mensen precies waren en wat zij met het verleden te maken hadden. En natuurlijk was de grote vraag: hoe kan het dat nog elke nacht het meisje in de blauwe jas wordt gezien?

Dit deel vond ik echt heel erg interessant en goed beschreven. Het was een spannend, mysterieus en tegelijkertijd zielig verhaal. Daarbij was Jessica wederom een erg interessant personage. Ik vloog dan ook door het boek heen, want de schrijfstijl van Max is en blijft gewoon heerlijk!

Verder wil ik @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0/4,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest