Koude dood

Silvie Leest 11 februari 2025
Wanneer een oud-politicus dood wordt aangetroffen in een flat in Utrecht, wordt AIVD-rechercheur Lara Fischer naar de plek gestuurd. Het appartement oogt verlaten en zit onder het stof, op een stoel zit de overleden man.

Als Lara de flat verder inspecteert en een van de andere kamers in loopt, doet ze een schokkende ontdekking: de inrichting is identiek aan haar eigen tienerkamer. Hetzelfde jaren 80-behang, dezelfde kleding in de kast, dezelfde popsterren aan de muur…

Dit verhaal lees je vanuit verschillende personages. Zo is er Lara, een AIVD rechercheur die betrokken raakt bij een vreemde zaak. Ook leer je Stasi-agent Horst Vogel kennen en hij krijgt van de Russische geheime dienst nog een laatste opdracht.

De afwisseling tussen deze personages is prettig en vooral Lara vond ik een erg interessant personage. Eenmaal op de plek van de dode man, ziet ze dat een kamer exact overeen komt met haar kamer uit haar tienerjaren. Dit riep bij mij meteen een heleboel vragen op en ik werd er erg nieuwsgierig door.

Verder lees je nog veel meer over dit boeiende personage en er lijken echt hele vreemde dingen aan de hand te zijn. Welke opdracht moet Horst Vogel nog voldoen? Wie is de dode man en waarom/waardoor is hij overleden?

Dit was mijn eerste kennismaking met Fedor en ik moet zeggen dat de schrijfstijl mij heel erg goed beviel! Vanaf het moment dat de dode man gevonden wordt zat ik lekker in het verhaal en ik was heel benieuwd naar het hoe en wat. Vooral de identieke tienerkamer vond ik erg goed bedacht. De nodige spanning was dus zeker voelbaar.

Hou je van thrillers en spionage? Dan is dit zeker een aanrader!

Voor nu geef ik het stokje door aan @caroleest. Bij haar kun je morgen een recensie lezen.

Verder wil ik @uitgeverijmarmer heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest