Oneven

Silvie Leest 24 oktober 2024
Het leven van de zestienjarige Ezra staat plotseling op z’n kop wanneer zijn populaire tweelingbroer tragisch om het leven komt. Ineens voelt Ezra zich ook een soort schim. Zijn ouders zijn zo verdrietig dat ze hem amper aan kunnen kijken. Zijn vrienden durven geen grapjes meer te maken en zelfs de hond is van slag.

Wanneer Ezra na de zomervakantie een nieuwe klasgenoot krijgt, is hij maar wat blij. Met de zeventienjarige Alex heeft hij meteen een goede klik en in tegenstelling tot de rest van zijn omgeving gedraagt Alex zich normaal. Hij houdt zich niet bezig met Ezra’s broer of het tragische incident.

Maar dan begint Ezra te vermoeden dat Alex iets achterhoudt… Want waarom weet hij dingen die hij niet kan weten? Als Ezra dan ook nog verliefd wordt op het zusje van Alex, wordt alles nóg ingewikkelder

Uitgeverij @kluitman verraste mij afgelopen week met deze nieuwe young adult en het verhaal sprak mij meteen aan.

Je leert de zestienjarige Ezra kennen. Zijn tweelingbroer Thomas is recent tragisch om het leven gekomen en Ezra probeert de draad weer op te pakken, alleen lijkt het erop dat niemand in zijn omgeving weet hoe er mee om te gaan. Mensen kijken Ezra na en het voelt alsof niemand zichzelf bij hem durft te zijn.

Ook de ouders van Ezra gaan helemaal op in het verdriet van hun overleden zoon en hij krijgt het gevoel dat zijn ouders hem niet meer zien staan. Deze struggles vond ik heftig en lastig om te lezen. En wat is er nou precies die bewuste dag met Thomas gebeurd?

Op het moment dat Ezra een nieuwe leerling (Alex) leert kennen, lijkt het beter met hem te gaan. Maar na een tijdje merk je dat er toch bepaalde dingen bij Alex spelen, want hij weet immers dingen die hij niet kan weten.

Wat er werkelijk speelt verraad ik natuurlijk niet, maar als lezer krijg je wel een beetje een vermoeden, al blijkt het einde toch verrassend te zijn.

Ik vond dit best een droevig verhaal en Lotte heeft deze emotie goed op papier weten over te brengen. Het is voor mij zeker een auteur om in de gaten te houden. Bedankt voor je mooie verhaal, Lotte.

Verder wil ik @kluitman heel erg bedanken voor de verrassing!

Beoordeling: 4,0 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest