Survival game

Silvie Leest 11 februari 2025
Olivier rent zo snel als hij kan. Dwars door het bos, alsmaar rechtdoor. Hij durft niet meer achterom te kijken.

Er gaan nogal wat enge verhalen rond over het Stormbos. Zo zouden er vijftig jaar geleden drie meisjes zijn verdwenen… Toch besluit Olivier in dit bos op survival-tocht te gaan. Het zijn tenslotte maar verhalen. Toch?

Zoals jullie weten vind ik het ook leuk om YA thrillers te lezen, duz dit nieuwste verhaal van Maren kon ik niet aan mij voorbij laten gaan.

'Survival Game' draait om Olivier. Hij is samen met zijn ouders verhuisd en ze hopen hier een nieuwe start te kunnen maken. Helaas gaat het al vrij snel mis, want ze krijgen te maken met een inbraak.

Ondertussen wordt er op de school van Olivier een evenement georganiseerd. Het gaat om een survival game dat in het Stormbos zal plaatsvinden. Maar daar zijn vijftig jaar geleden twee meisjes vermist geraakt en allerlei enge verhalen gaan hierover rond.

Olivier doet toch mee met deze survival game, maar of dat nu zo verstandig is..?

Dit verhaal vond ik spannend beginnen, dit vanwege de inbraak. Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar welke verdere gevolgen dit zou hebben. Verder was natuurlijk het verhaal van de vermiste meisjes ook heel erg interessant, want wat is er toen met hen gebeurd?

Het verhaal leest makkelijk en snel en er hangt ook de hele tijd een bepaalde duistere sfeer in het Stormbos.

Ik denk dat dit verhaal de jeugdige lezer (en waarschijnlijk ook de wat oudere leeftijd) zal aanspreken!

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest