Tussen sneeuw en bloed
Na een vervelende gebeurtenis besluit Iris Nederland te ontvluchten. Ze gaat als au pair in IJsland werken, waar ze gastvrij wordt ontvangen in het gezin van Finnur en Maren. Al snel voelt ze zich thuis.
Maar dan wordt er een vrouw gevonden die op een afschuwelijke manier is omgebracht. Iris wordt meegezogen in de wrede wereld van valse beschuldigingen. Ze gaat op zoek naar de werkelijke moordenaar, maar brengt daarmee haar eigen leven in gevaar.
'Tussen sneeuw en bloed' begint met een spannende proloog waarin meteen iets heftigs gebeurd. Onduidelijk is dan nog om wie het gaat. Vervolgens lees je over Iris. Ze besluit Nederland te verlaten en als au pair te gaan werken in IJsland. Eenmaal daar aangekomen heeft ze meteen een goede klik met de familie en niet veel later wordt ze zelfs verliefd.
Dit vond ik eerlijk gezegd allemaal een beetje heel erg snel gaan en dat kwam dan ook niet helemaal geloofwaardig over. Er wordt letterlijk heel hard van stapel gelopen, iets wat ik dus een beetje té vond.
De opbouw van het verhaal is wel prima. Je leest ook veel over het verleden van Iris en waarom ze heeft besloten om naar IJsland te vertrekken. Maar ook in dit land lijkt iemand haar in de gaten te houden en naarmate het verhaal vordert, nemen bepaalde dreigingen ook toe.
En dan wordt er een dode vrouw gevonden, maar waarom is zij vermoord en nog belangrijker: wie is de dader? Dit blijft lange tijd onduidelijk. Uiteindelijk kom je dan bij de ontknoping aan.
Ik had al een beetje een vermoeden wie de dader kon zijn, maar toch weet Tamara een aantal andere personages ook verdacht te maken. De motieven van de dader vond ik alleen wel een beetje vaag en het voelde voor mij dan ook niet helemaal compleet toen ik het boek dichtsloeg.
De schrijfstijl van Tamara is overigens wel heel erg prettig, maar het verhaal zelf vond ik niet heel erg sterk. Toch was het zeker leuk om dit verhaal eens te lezen (het is namelijk op een luchtige manier geschreven), ondanks dat niet alles even geloofwaardig overkwam.
Beoordeling: 3,0
Beoordeling: 3,0