Ultimatum
Na de onopgehelderde moord op zijn vrouw leidt voormalig psychiater Aron Mulder een teruggetrokken leven in hun vakantiebungalow. De geruchten over zijn betrokkenheid bij de moordzaak dreven zijn cliënten weg, en ook zijn zoon Alexander, die naar New Orleans verhuisde en een andere naam aannam.
Als blijkt dat Alexander verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Nathalie Underwood, gepleegd in de moerassen van Louisiana, besluit Aron in actie te komen.
Intussen wordt de zaak Underwood onderzocht door de Amerikaanse rechercheur Hanna Vincennes, die onder druk staat van haar meerderen en de media. Ze verdiept zich in Underwoods leven, en hoe meer antwoorden van haar worden gevraagd, hoe meer zij gaat twijfelen aan het politieonderzoek.
Dit verhaal vond ik eigenlijk best goed! Je leest meteen over de moord op Nathalie en dit zorgde ervoor dat ik graag verder wilde lezen.
Vervolgens lees je vanuit Aron, zijn zoon wordt verdacht van de moord op Nathalie, maar hij gelooft dat hij onschuldig is en vertrekt naar Amerika om hem bij te staan. Ondertussen lees je ook over een heftig iets dat vijf jaar geleden in de levens van Aron en Alexander speelde.
Er zijn ook een heleboel hoofdstukken die je vanuit rechercheur Hanna leest. Zij wordt op de moordzaak gezet en probeert uit te zoeken met wie Nathalie allemaal contact had en of daar de moordenaar tussenzit. Deze zoektocht was ook interessant om te lezen en je vraagt je de hele tijd af hoe het nou precies zit.
Er zijn een paar hoofdstukken die je vanuit de dader leest, maar echt veel wijzer wordt je hier niet van. Uiteindelijk loopt het verhaal dan af, maar wel op een manier die ik niet zag aankomen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog met wat vragen zat, maar het verhaal was beter dan dat ik misschien had verwacht.
Dit verhaal is trouwens in een nieuw jasje gestoken, want het is in 2015 al eerder uitgegeven.
Ik wil @uitgeverijthb heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5/4,0 ⭐️
Ik wil @uitgeverijthb heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5/4,0 ⭐️