Verborgen in de schaduw
In het prachtige skioord Åre is moord zeldzaam, en al helemaal zoals die op voormalig olympisch skiër Johan Andersson, die vastgebonden en doodgeslagen in het bos wordt aangetroffen. Maar wat heeft zo'n woede kunnen uitlokken? En bij wie?
Terwijl rechercheurs Hanna Ahlander en Daniel Lindskog zich een weg proberen te banen door de groeiende lijst van verdachten, ontdekken ze dat de moord op Andersson slechts het begin is van een verontrustende, nog grotere zaak…
'Verborgen in de schaduw' is het tweede deel met Hanna Ahlander en Daniel Lindskog in de hoofdrol. Het verhaal begint met een spannende inleiding, namelijk de vondst van een lichaam. Het blijkt om Johan Andersson te gaan.
Vervolgens spring je ook regelmatig naar het verleden en hier lees je ook een interessante verhaallijn. In het begin had ik totaal geen idee wat dit met het heden te maken zou hebben, maar naar mate het verhaal vorderde werden dingen steeds duidelijker.
Personages Hanna en Daniel zelf zijn ondertussen ook heel erg interessant, want je leest ook over hun privélevens, en ondertussen moeten ze deze vreemde moordzaak zien op te lossen. Wie wilde Johan dood hebben?
Even was ik bang dat dit verhaal heel voorspelbaar zou worden. Alles wees namelijk naar één persoon en dat zou ik persoonlijk heel jammer hebben gevonden, want dat was té makkelijk geweest. Gelukkig kwam daar dan toch nog een plottwist en dat zorgde er voor dat ik dit boek tevreden dichtsloeg.
Je vliegt door dit verhaal heen. Niet alleen omdat het boeiend is, de schrijfstijl en korte hoofdstukken zorgden er ook voor. En natuurlijk de sprongen tussen de verhaallijnen. Ik kan dan ook wel zeggen dat ik "fan" ben van deze serie en laat het volgende deel maar komen!
Ik wil @lsuitgeverij heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,0 ⭐️
Ik wil @lsuitgeverij heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,0 ⭐️