Verborgen in de schaduw
Vorig jaar las ik deel 1 van deze serie 'Verborgen in de sneeuw' met de leesclub van Ilona en toen keek ik al erg uit naar deel 2. Wat een geluk dat ik deze mocht ontvangen als review-exemplaar. Dank daarvoor @lsuitgeverij.
Inhoud:
Het plaatsje Åre wordt opgeschrikt wanneer het zwaar toegetakelde lichaam van voormalig Olympisch skiër Johan Andersson wordt gevonden. Johan wordt door zijn omgeving beschreven als een erg lieve en zachtaardige man en niemand kan begrijpen waarom hij zo bruut om het leven is gebracht.
Het is nog maar kort na het vorige moordonderzoek, maar Hannah en Daniel kunnen dus direct weer aan de slag.
Het verhaal heeft korte hoofdstukken die regelmatig afwisselen van perspectief. Je leest vanuit Hannah, Daniel, maar ook vanuit de vele andere personages. Dit geeft je als lezer een heel compleet beeld van de situatie. Ook is er een verhaallijn vanuit 'Rebecka' die start in september 2012. Ruim 8 jaar voor de moord op Johan. Langzaamaan komen de verhaallijnen bij elkaar.
Viveca Sten heeft ook veel aandacht besteed aan de persoonlijke levens van een aantal personages. Je leert ze zo beter kennen, maar van mij had dit wel iets minder gemogen, omdat het naar mijn idee niet altijd wat toevoegde aan het verhaal.
Het verhaal zit erg goed in elkaar en je kunt als lezer heerlijk meedenken over wie het gedaan kan hebben en waarom, want er zijn meerdere verdachten.
Ik denk dat ik dit verhaal nog beter vond dan deel 1! Hopelijk volgen er nog meer delen, want ik ben fan!
Je kunt dit boek los lezen, maar ik raad zeker aan om deel 1 eerst te lezen. Op 6 februari zijn deze boeken te zien als serie op Netflix!
Inhoud: