Kruipt onder je huid
Ik las Kluizenaar van Terrence Lauerhohn.
Door de gedetailleerde beschrijving van wat er zich in de gedachten van de hoofdpersoon afspeelt, werd ik direct meegezogen in de wereld van het personage. Langzaam aan kom je terecht in de krochten van zijn gedachten en zijn eenzame wereld. Die wereld draait maar om 1 persoon, maar wie is dat toch? En hoe komt Bertrand erachter wat hem eigenlijk zo vreselijk kwelt, maar het zelf eigenlijk niet door heeft? Zijn de beelden die hij maakt onbewust of bewuste keuzes? Die vraag popte regelmatig bij mij op tijdens het lezen.
Is iemand vanaf zijn geboorte echt slecht of wordt je dat door de omstandigheden?
De worstelingen die Bertrand met zichzelf heeft zijn zo goed en levendig beschreven dat je door blijft lezen om er achter te komen hoe Bertrand zich uit zijn eigen gecreƫerde gedachtenwereld redt.
Ik houd van dit soort verhalen die langzaam onder je huid kruipen en je fantasie op de loop laat gaan. Aanrader.