Ongelofelijk verhaal ...
Voor Boekentoer olv Attie Dottinga las ik 'Niet gehoord' van Esmeralda en Ingrid de Jong.
Dit boek moest ik regelmatig even wegleggen. Wat een emotioneel verhaal en de frustratie en onmacht pakten mij volledig.
Ongelofelijk dat de jeugdzorg, artsen en betrokkenen zó onverschillig hebben kunnen zijn terwijl het overduidelijk was dat hier wel degelijk dingen goed mis waren.
Ik heb respect voor Esmeralda en haar moeder, die ondanks alles toch door bleven gaan en het vertrouwen nooit helemaal verloren hebben. Wat een strijd hebben zij gevoerd tot het einde toe wanneer Esmeralda het heft in eigen handen neemt en de meest logische, ontzettend dappere beslissing neemt.