Triest maar toch mooi verhaal
Voor Boekentoer olv Attie Dottinga las ik 'Zoektocht tot het einde' eveneens van Esmeralda en Ingrid de Jong.
Ook in dit boek loopt de frustratie en onmacht als een rode draad door het leven van Esmeralda en Ingrid. Nu vooral om de zorg van hun paard en is het hele boek voelbaar. En voor mij als paardenmens, die in het gelukkige bezit is van zo'n prachtig dier, helaas zeer herkenbaar.
De levenslessen die Esmeralda leert in de weg naar de juiste omgang en omgeving voor haar paard maken haar tot de sterke vrouw die zij uiteindelijk mocht worden.
Ondanks de frustraties en onmacht heeft Esmeralda hele mooie momenten beleefd met 'Kait'. Ik weet als geen ander dat die onbetaalbaar zijn.