Aardig verhaal over migratie en een politieman
Ik had hoge verwachtingen van dit boek, misschien té hoge verwachtingen, want ik vond het boek wat tegen vallen.
Het begint met korte hoofdstukken, om en om over politieagent Pontus Beg en over de groep vluchtelingen op de steppe.
De plaatsnamen zijn fictief, dus het blijft wat vaag waar het verhaal zich afspeelt. Ook kom je weinig te weten over de vluchtelingen, dat blijft wat oppervlakkig. Ik kan me voorstellen dat dit de bedoeling is van de auteur, maar ik kon me daardoor minder goed inleven.
Het is natuurlijk een vreselijk verhaal, op de vlucht zijn, een aantal sterft door uitputting. De enige vrouw uit het groepje sterft na aankomst in het dorp nadat ze bevallen is van een zoon. Wat er daarna met het kind gebeurt is een raadsel. Zo stoppen er meer verhaallijnen.
Het duurt vrij lang voordat de verhaallijnen elkaar raken, maar vanaf dat moment is het allemaal wat snel geschreven. Alsof het boek af moest.
Migratie vind ik een interessant onderwerp, boek is vlot te lezen. Ik twijfelde tussen 3 of 4 sterren, toch voor 3 gekozen.