Ongeloofwaardig

Snoefie 09 februari 2020
De hoofdrol in het verhaal is weggelegd voor een jonge vrouw Djenna Brank genaamd. Zij is nog het meest sympathieke personage in het boek terwijl ook zij het één en ander te verbergen heeft. De andere personages hebben allen wat op hun kerfstok. Aan het begin van het boek vind oplichter Luc Beaumann te bewusteloze Djenna die werd neergeslagen door de straatboefjes Sem en Rafik. Hij neemt haar mee naar zijn huis en als ze de volgende dag wakker word blijkt dat ze haar geheugen kwijt is. Zonder paspoort, bankpasjes, mobiel of iets anders van persoonlijke bezittigen word het voor haar moeilijk te achterhalen wie ze is en wat voor leven dat ze vroeger leidde. Gelukkig wil Luc haar helpen bij haar zoektocht en staat hij haar voorlopig ook financiël bij. Maar ondertussen is Luc ook bezig met louche zaken samen met zijn compagnon Fabian. Djenna van haar kant komt beetje bij beetje meer te weten over zichzelf. Al gauw blijkt dat er een aantal mensen op zoek zijn naar haar en dat er achter iedere hoek gevaar schuilt. Wie kan ze vertrouwen?
In het begin van het boek zijn er verschillende verhaallijnen die hoe verder het verhaal vordert ook allemaal samenvloeien.
Maar toch vind ik sommige gebeurtenissen in het boek ongeloofwaardig en dan heb ik het niet over de ingebouwde sofware in Djenna's hoofd. Deze verhaallijn is anno 2020 misschien nog wat science fiction maar hiermee kan ik nog leven. Waar ik wel moeite mee heb zijn de vele moorden die gebeuren in het boek waar geen onderzoek naar word gedaan. Zo schiet Sem aan het begin van het verhaal de bendeleider Berry Fak neer. De man word gecremeerd en geen haan die kraait naar wat er is gebeurt. En zo gebeuren er nog wel meer moorden die geen gevolg hebben. Maar voor de moord op Da Silva van de Compille groep word collega Bilderman wel uitgebreid verhoort door de politie. En dan is er nog de wrede manier waarop Djenna de waarheid achterhaald van de ingebouwde sofware in haar hoofd, waarop haar (slachtoffer) haar nadien dan begeleid naar een oplossing. Hoe verder het verhaal vorderde hoe zwakker en ongeloofwaardiger ik het vond.

Meer recensies van Snoefie