Spannende thriller
Ik mocht Help me van Ilse Ruijters lezen, hiervoor mijn dank voor AmboÁnthos uitgevers.
Roosmarijn is een advocaat die mensen met psychische problemen begeleid. Onder haar cliënten zijn er een aantal die wat extra aandacht eisen. Deze trekken haar verder mee in hun leven en het voelt als stalken. Terwijl zij getankt heeft en wil gaan betalen, wordt er koffie over haar heen gemorst en ze wil dit schoonmaken in de toilet en daar treft ze een angstig meisje aan die haar via een briefje om hulp vraagt. Haar gevoel zegt dit meisje te willen helpen. Ze gaat hen volgen. Dit brengt haar in grote problemen en uiteindelijk wordt zij verdacht van moord. In de periode dat zij in de gevangenis zit wil ze haar onschuld bewijzen en er ontstaan vele spannende periodes.
Verder wil ik niet teveel uitweiden, want dan zou ik het verhaal verklappen.
Help me is een goede thriller die je bij het verhaal houd. Door de korte en duidelijke hoofdstukken kan je alles goed volgen. Het is ook beeldend geschreven, zodat je het als een film voor je ziet.
Het plot vond ik nog best verrassend, want je werd een paar keer op het verkeerde been gezet, tot ik het toch op het eind door had.
Bij het lezen van de epiloog ga je denken, wat is het vervolg? Komt er nog een vervolg?
Help me van Ilse Ruijters is een echte aanrader om te lezen als je zin hebt in een spannend avontuur.
Verder wil ik niet teveel uitweiden, want dan zou ik het verhaal verklappen.