Heerlijke historische thriller met personages waar ik van ben gaan houden

SonjaDiane 04 juni 2024
Wenen 1895. Tijdens een illegale rondleiding in de crypte van de Stephansdom wordt een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam is niet aangetast, het enige dat opvalt is dat het gezicht eruit ziet alsof de persoon zich letterlijk dood geschrokken is. De dode is niemand minder dan Dr. Lichtenstein die als doel had te bewijzen dat de vele seances, die op dat moment in de mode waren in Wenen, nep waren. Leopold “Leo” von Herzfeldt heeft de taak om deze moord op te lossen, en samen met zijn geliefde Julia Wolf trekt hij alles uit de kast om dit voor elkaar te krijgen.

Maar er is meer! De ietwat vreemde doodgraver Augustin Rothmeyer hoort van zijn protege dat er meerdere kinderen uit een Weens weeshuis verdwijnen. Hebben deze zaak en de zaak van de dode Dr. Lichtenstein met elkaar te maken?

Ik had me enorm verheugd op dit boek en zodra de releasedatum bekend was bestelde ik het boek meteen. Het eerste boek in deze Leopold von Herzfeldt reeks was de reden dat ik vorig jaar naar Wenen op vakantie ben gegaan, en mijn verwachtingen waren dus erg hoog. Hoewel het boek me vergeleken met dit eerste deel iets tegen viel, heb ik het evengoed met veel plezier gelezen.

Vergeleken met het eerste en het tweede boek uit deze reeks werd er veel minder verteld over Wenen, dit vond ik heel erg jammer. De verhaallijn over de dode in de crypte van de Stephansdom vond ik niet erg interessant, het begon me op een gegeven moment zelfs een beetje te vervelen. De verhaallijn van de verdwenen kinderen daarentegen, vond ik wel erg leuk. Toen op een gegeven moment beide lijnen samen kwamen was ik toch weer enthousiast.

Omdat ik het boek iets minder leuk vond dan het eerste deel maar toch genoten heb, geef ik dit boek 4 sterren.

Meer recensies van SonjaDiane