Verdwalen in Fantome
Ik mocht namens HarperCollins Holland het boek De dolk en de vlam van de Ierse auteur Catherine Doyle lezen, bekend van onder andere de Stormwachter-trilogie en de Blood for Blood trilogie.
Catherine Doyle het genre van dit boek zelf als een ‘Enemies-to-lovers-fantasieverhaal’.
Het verhaal gaat over Seraphine Marchant, Sera, die voor haar leven vlucht nadat haar moeder is vermoord door een Dolk. Ze zoekt haar toevlucht bij de gilde van de Mantels in de stad Fantome. De Mantels zijn de aartsvijanden van de Dolken.
Dan kijgt de Dolk Rasom de opdracht om Sera te vermoorden, echter is dit doelwit anders dan zijn eerdere.
De dolk en de vlam is een heel spannend fantasyboek, dat geen moment zal vervelen. Het verhaal krijg je vanuit de oogpunten van Sera en Ransom. De chemie tussen beide personages is heel goed beschreven.
Na het uitlezen van dit boek hoop ik vooral op een vervolg. Want ik wil me graag vaker begeven in Fantome.