De moord op Willemina Jansen
Ik mocht namens Vrouwenthrillers X De Crime Compagnie het ebook De moord op Willemina Jansen van Marijke Verhoeven recenseren.
Het verhaal is gebaseerd op de coldcase van de moord op Willemina Jansen in 1916 in Paterswolde.
Ella van Borsum Waalkes verblijft samen met haar tante Theresia in het Familiehotel in Paterswolde. Tijdens het begin van haar verblijf verneemt ze van een onopgeloste moord in het nabijgelegen Kluivingsbos.
Ella ambieert om thrillerschrijfster te worden, zoals haar grote voorbeeld Agatha Christie.
Ze besluit om haar boek te baseren op de moord van Willemina Jansen.
Tijdens haar onderzoek naar het politie onderzoek destijds, wordt ze meermaals dwarsgezeten.
Het boek neemt je een eeuw mee terug in de tijd. Auto’s waren enkel voor de welgestelden, trouwen deed je enkel binnen je stand en vrouwen schreven zeker geen thrillers.
Ze besluit om haar boek te baseren op de moord van Willemina Jansen.