mooie historische roman die interessant blijft tot het einde

sophie 26 februari 2024
Het boek neemt je me in de wereld van kooplieden en de voc. Door de namen en geschetste omgeving word je al snel in die wereld getrokken. Dit doet de schrijfster erg goed. Het verhaal is niet alleen romantisch maar heeft ook nog eens een spannend tintje. Dit zorgt ervoor dat het verhaal extra interessant wordt. Je leest mee vanuit verschillende perspectieven om zo het liefdesraadsel en andere mysteries op te lossen. Welke familie en welk familielid spelen welke rol in deze kwesties? Hoe ver gaat iedereen voor de liefde (voor familie en vrienden)? Gaandeweg word je steeds wat informatie rijker over de verschillende verhaallijnen en personages. De oude setting wordt steeds goed geschetst door oude ambachten die een rol komen spelen, kooplieden en paarden, medische beperkingen en ook armoede. Het is dan ook een mooi romantisch, documentatief en ook nog spannend verhaal wat zich afspeelt in 1729. Er zou zo een film van gemaakt kunnen worden.

De namen van kruiden maken het mijns inziens een beetje extra romantisch. De warme geur van kardemom en kaneel doet iemand tot gekheid drijven voor liefde ;)

Kortom een interessante historische roman die toegankelijk is, niet onnodig lastig te taal heeft, maar wel dusdanig is geschreven dat het je brengt naar het jaar 1729.
Van mij krijgt het boek 5 sterren ⭐️.

Meer recensies van sophie