ontzettend goed, spannend en inhoudelijk geschreven

sophie 31 juli 2024
Het boek gaat over een vrouw, Josta, die vervalsingen maakte van gestolen schilderijen van DDR die verkocht werd aan het Westen. Daar is een dossier over en die is zoek. Daardoor is ze in t verleden opgepakt door Stasi en ondervraagd en gemarteld. Echter is Josta net overvallen door iemand en is een nier uit haar verwijderd. Nu komt het verleden weer naar boven. De betrokken Stasi medewerkers van vroeger vertellen het verhaal ook vanuit hun perspectief. Op die manier lees je het verhaal vanuit twee oogpunten. Het betreft een uniek onderwerp, waarbij je echt veel feitelijkheden leert maar ook waarbij spanning erin blijft. Door het originele verhaal, waarin ook vel spanning is opgebouwd, wilde ik het heel graag uitlezen. Het is zo goed geschreven. Veel feitelijkheden en vrij inhoudelijk, maar door haar goede schrijfstijl kun je het goed volgen en blijft de spanning ook. Dat maakt het ook zo knap. Dikke vijf sterren en mijn lievelingsboek voor dit jaar!

Meer recensies van sophie