Ik miste iets...
Jill en Isabelle zijn halfzussen. Isabelle heeft het altijd als haar plicht gezien om haar zusje tegen alles te beschermen, terwijl Jill Isabelle wil steunen in haar chaotische leven. Dan verdwijnt Isabelle spoorloos.
De politie is ervan overtuigd dat Isabelle vrijwillig is vertrokken, maar Jill weigert dit te geloven. Ze weet dat Isabelle geobsedeerd is door een truecrimepodcast en zich gestort had op de verdwijning van een jonge vrouw. Zou ze iets op het spoor zijn? Jill begint haar eigen onderzoek, dat haar leidt naar een gezin dat haar zowel intrigeert als beangstigt. Als ze aanwijzingen vindt dat haar zus in hun vakantiehuis is geweest, lijkt ze in het hol van de leeuw beland te zijn. Kan ze nog ontsnappen?
Een Scandi thriller, daar zeg ik geen neen tegen en daar heb ik stiekem altijd heel hoge verwachtingen van. Aangezien ik deze Zweedse schrijfster nog niet kende was ik dan ook heel benieuwd naar dit boek.
Isabelle & Jill zijn halfzussen maar twee handen op 1 buik ... waar de een is, is de andere. Ze behoeden elkaar voor misstappen en zijn de constante in elkaars leven. Als Isabelle niet komt opdagen in de bar waar ze hadden afgesproken weet Jill nog niet dat zij de laatste is die haar zus heeft gesproken voor ze verdween.
Jill probeert letterlijk in haar voetsporen te lopen op zoek naar aanwijzingen wat er met haar gebeurd kan zijn. Als ze daarvoor toenadering moet zoeken tot een ex flirt van Isabelle dan moet dat maar. Tijdens haar geheime missie merkt ze algauw dat Adam foute boel is, de kilheid en het wantrouwen dat hij uitstraalt boezemt haar angst in. Ook zijn ouders houden haar liever op afstand terwijl zij er meer en meer van overtuigd raakt dat Isabelle bij hen thuis geweest is.
Deze thriller stelt de lezer enorm op de proef, terwijl je sprongen maakt tussen heden & verleden vraag je je af waar dit boek heen gaat. Gaat het om de complexe zuster relatie, de verdwijning van haar moeder, de donkere kant van Adam, de kilheid van zijn moeder of de obsessie voor de Moordzaken podcast ...
Anna E. Wahlgren heeft een psychologische thriller geschreven maar voor mij waren er teveel elementen die steeds kort aangehaald werden en dan weer op de achtergrond verdwenen. Dit maakte het soms moeilijk om al die uitgezette verhaallijnen te volgen en een eenheid in het verhaal te vinden.
Ik kan er niet goed de vinger opleggen maar ik miste iets bij dit boek. Ik vond het niet zo onderhoudend geschreven en het prikkelde mij amper om het boek weer op te pakken en verder te lezen. Wel zat ik even op het foute spoor wat de dader betreft dus daar wist de schrijfster mij wel te verrassen.
⭐️⭐️⭐️
Bedankt @vbkbelgie voor het recensie exemplaar. Dit boek heb ik ook gelezen als augustus-boek met de @thrillerleesclub
⭐️⭐️⭐️