Spannend

staceyleest 18 juli 2023
The opportunist:

Voor de Libelle leesclub mocht ik deze roman lezen, namelijk “The opportunist” van Elyse Friedman.
Voor mij een ongekende schrijfster dus het maakte me al zeker nieuwsgierig naar wat ik mag verwachten.

Men beloofd een heerlijke pageturner over hebzucht, macht en natuurlijk dit alles bij een doortrapte rijke familie.

We maken kennis met Alana en haar zieke dochter Lily, die ver van haar familie woont. Ze was toch nooit goed genoeg voor vader Ed, die meer oog had voor haar zus Liliane. Wanneer vader Ed zich verloofd met zijn verpleegkundige Kelly, gaat de bal aan het rollen. De broers Teddy en Martin smeden plannen om Kelly uit de weg te ruimen en Alana moet hen daarbij helpen. Wanneer hun eerste poging lijkt te lukken, zijn de broers dan ook door het dolle heen maar helaas Kelly staat er ‘s avonds terug.
Ze gaan dan maar over naar een nieuw plan. Alana wil Kelly hierover inlichten wanneer ze Teddy en Kelly betrapt maar ook Martin heeft dit tafereel aanschouwt. Wat is er aan de hand? Kelly en Teddy? Zowel Alana als Martin zwijgen hierover. Want kort daarna gaan ze aan boord de Andiamo, waar de broers hun volgend plan willen uitvoeren. Maar helaas tragedie slaat toe. Een ongeval.
Ondanks de nasleep van het ongeval blijft Martin plannen smeden om Kelly uit de weg te ruimen. En dat komt hem duur te staan.
De ene zware opdoffer na de andere voor vader Ed. Maar er is meer!! Een verrassende plot twist zit eraan te komen.

Het boek is dan ook een mix van drama, mysterie en intriges. Een boek waarvan je kan smullen als je van dit genre houdt. Bovendien zag ik het einde niet aankomen. Zo spannend is het. Geen wonder dat deze zal verfilmd worden voor Netflix. Echt zo’n Netflix en chill moment met een grote zak popcorn.

Bedankt aan de Libelle leesclub voor dit exemplaar. Ik heb er erg van genoten.

Meer recensies van staceyleest