Prima thriller

Stephannie32 16 mei 2024
Recensie:
Thomas Erikson: De miljardair
De miljardair is het eerste deel in de Joe Carling-serie van Thomas Erikson: nieuwe Scandi-crime uit Zweden. Thomas Erikson is vooral bekend door de enorme bestseller Omringd door idioten.

Georg Bromarck kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière, waarin hij een miljardenimperium heeft opgebouwd. Nu wordt het tijd dat zijn kleinzoon Filip het bedrijf overneemt. Voordat het zover is, verdwijnt Filip echter spoorloos tijdens een wandeltocht in de Alpen…

Georg moet onder ogen zien dat hij met de verdwijning ook zijn enige erfgenaam kwijt is. Bij de zoektocht naar zijn kleinzoon vraagt hij zijn vriend Joseph ‘Joe’ Carling hem te helpen, de enige aan wie hij de taak toevertrouwt. Joe kan feilloos het gedrag en de gedachten van mensen interpreteren maar heeft ook een mysterieuze kant. Hij woont alleen in een groot landhuis, sinds zijn vrouw Catarina op vreemde wijze verdween.

Twee vermissingen en de klok tikt verder… Wie heeft er baat bij dat deze mensen nooit meer gevonden worden?
De miljardair is een langzaam opbouwende thriller, hij begint wel met een interessante proloog, waardoor je geprikkeld word om het boek te gaan lezen. Deel 1 in het boek heeft korte hoofdstukken, maar door de vele personages is het een beetje moeilijk te volgen en leest het in het eerste deel iets minder vlot door. Je maakt hierin kennis met Georg Bromarck en zijn hebberige familieleden. Door de plotselinge verdwijning van de kleinzoon krijgt het verhaal een andere wending.
Deel 2 in het boek las al heel snel door, daar lijkt het verhaal wat meer op gang te komen, het wordt spannend en je gaat mee op onderzoek uit alsof je echt zelf in het verhaal aanwezig bent. In no time was ik hier doorheen gelezen. Je komt voor verrassende plots te staan en de auteur houd de spanning er ook heel lekker in tot het eind.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ik zou graag de volgende delen ook lezen. Voor iedereen die van spanning houd in een goed opbouwend verhaal met verrassende plots raad ik dit eerste deel ten zeerste aan.
Een tip voor de auteur, en deze is al eerder genoemd zag ik. Een stamboom van de familie Bromarck om de familiebanden wat beter te kunnen begrijpen zou een fijne aanvulling zijn op een volgend deel.
Mijn dank gaat uit naar Harper Collins van wie ik dit boek mocht lezen.

Meer recensies van Stephannie32

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.