Pestgedrag

Stephannie32 30 december 2024
Hoe leuk is dat! Ik mocht van een streekgenoot, Fiona Hack haar nieuwe boek lezen! Dankjewel voor het vertrouwen!

Judith woont alleen met haar dochter Annet in een rustig dorp. OBS De Meerkoet is er de enige basisschool. Alle dorpskinderen gaan ernaartoe. Annet kan niet wachten om naar de grote school te gaan. Opa Ronnie brengt Annet regelmatig naar school. Hij blijft op woensdagochtend een spelletje doen. Hij vertelt Judith dat sommige moeders en vooral een meisje vreemd gedrag vertonen. Judith neemt het pas echt serieus als op een avond een onbekende vrouw aan de deur waarschuwt voor kwade praatjes over Annet die het dorp rondgaan. De signalen worden steeds duidelijker. Annet wordt gepest.

Wat een aangrijpend verhaal heeft de auteur geschreven. Het boek gaat over pestgedrag, een alledaags onderwerp waar naar Mijn mening veel te weinig aandacht aan besteedt wordt!

In het verhaal wordt besproken wat pestgedrag met een slachtoffer kan doen en hoe machteloos je er als ouder in staat. Daarbij heeft pestgedrag ook een grote invloed op het doen en denken van een persoon en om zijn/haar omgeving.

De auteur schrijft korte hoofdstukken waardoor je vlot door het boek heen kan lezen. Telkens opnieuw wanneer Fiona beschrijft wat voor gevoelens en gedachten er door het meisje heen gaan, voel ik erg met haar mee.

Ik vind dat dit boek in het onderwijs gelezen zou moeten worden, door ouders, leerkrachten en kinderen om meer aandacht en informatie te bieden over pestgedrag en de problemen dat het met zich mee brengt.

Persoonlijk heeft het boek mij erg aangegrepen omdat ik zelf veel gepest ben geweest en veel dingen, gelukkig niet alles kan herkennen.

Lieve Fiona, bedankt dat ik dit boek mocht lezen! Hopelijk wordt het boek door iedereen gelezen en staat iedereen even stil bij hoe serieus en veelvoorkomend dit probleem is!

Meer recensies van Stephannie32

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.