Heel mooi
Joost Thissen- Horm
Ik kreeg de kans om deze start van een nieuwe Fantasy reeks van Joost Thissen.
Voor mij een van de eerste fantasyboeken die ik gelezen heb.
Achterflap:
Vijftienhonderd jaar geleden werd de wijze stadhouder Iospar van Toldamerin in het Rijk Lin bruut vermoord, Tegelijkertijd werd het hoog ontwikkelde Lin-volk uitgeroeid en hun cultuur vernietigd. Dit alles gebeurde op bevel van een jaloerse en wrede keizer in een ver land.
Vandaag begint de zestienjarige jager Lyss aan zijn opdracht zodat hij in zijn dorp tot de volwassenen zal worden toegelaten. Plots wordt het dorp bestormd door een onbekende vijand en Lyss weet ternauwernood het vege lijf te redden. Later blijkt de nederzetting totaal verwoest, alle bewoners zijn verdwenen. Lyss leeft maandenlang moederziel alleen, met een jonge lynx als gezelschap, in de onmetelijke wouden van de Lindran.
Staan deze gebeurtenissen met elkaar in verband?
De achterflap verteld al een heleboel over waar het verhaal om gaat. Het speelt zich af in de jaren 1500 in een rijk die je een beetje aan de middeleeuwen doet denken. Het verhaal zit vol avontuur, spanning en mysterie.
Thissen zorgt er met zijn inleiding voor dat je gelijk mee kan met het verhaal. de gebeurtenissen die vooraf gaan van het avontuur van de jonge Lyss wordt hier al vermeld. Ook verduidelijkt de auteur de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt met een landkaart.
De teksten in het boek worden heel beeldend geschreven, zodanig dat je de omgeving kan voorstellen met bossen en oude ruïnes en hun gevaren die op de loer liggen.
De hoofdpersonages zijn heel goed uitgewerkt, je leert de band kennen die Lyss met zijn Lynx heeft en ervaart hoe Lyss groeit en sterker wordt. Maar ook zijn emoties spelen een belangrijke rol.
Doordat de auteur zijn verhaal zo goed opbouwt en ook de achtergrondinformatie meegeeft in de opbouw van zijn verhaal en alles tot in detail Beschrijft, komen de omgevingen en de personages in het boek echt tot leven.
Het boek is heel spannend en heel interessant om te lezen. Ook mag ik deel 2 nog gaan beoordelen dus ik kijk uit naar het vervolgavontuur.
Dankjewel voor het toevertrouwen van je boek!
Ik kreeg de kans om deze start van een nieuwe Fantasy reeks van Joost Thissen.
Voor mij een van de eerste fantasyboeken die ik gelezen heb.
Achterflap:
Staan deze gebeurtenissen met elkaar in verband?
Dankjewel voor het toevertrouwen van je boek!