houd je de nacht wakker
Recensie: Reminders of him - Colleen Hoover
Deze roman, vol emoties, laat het leven van Kenna goed zien en neemt je mee in een stukje van haar leven. Ze gaat grote uitdagingen aan waarvan je niet weet of ze in staat is. Wanneer je voor veel vecht, maar alleen staat, geef je dan op of vecht je door ondanks dat alles tegenzit? Ontdek Kenna’s intense verhaal in Colleen Hoovers boek.
Kenna die na vijf jaar in de gevangenis eindelijk vrij is, probeert weer een rol in het leven van haar vijfjarige dochter Diem te vinden. In haar oude woonplaats ontmoet ze onverwachts Ledger in een café, die verrassend genoeg de beste vriend was van Diems overleden vader. Kenna bevindt zich in een moeilijke strijd waar ze moet kiezen tussen haar liefde voor Diem en Ledger, en de wens om voor beide het beste te doen. Ze twijfelt überhaupt of ze het nog wel verdient om deel uit te maken van Diems leven na alles wat er is gebeurd.
Na het lezen van "It Ends with Us" door Colleen Hoover, was ik benieuwd naar haar andere boeken waar ik goede verhalen over had gehoord. Met "Reminders of Him" kun je nog prachtig de manier van schrijven vinden die Colleen Hoover veel gebruikt in haar boeken wat onmogelijk is om uit te leggen. Het boek "Reminders of Him" laat heel mooi de uitgewerkte karakters zien; ze voelen levensecht. De wanhoop, liefde angst, moed en vreugde van de personages houden je de hele nacht aan het lezen alleem maar om te zeten te komen wat er in het volgende hoofdstuk gebeurt.
In "Reminders of Him" wisselt Colleen Hoover steeds tussen de perspectieven van Kenna en Ledger, waardoor je goed te zien krijgt wat de gedachten en gevoelens van beide karakters zijn. Kenna heeft ook nog veel brieven geschreven vijf jaar geleden aan haar overleden vriend Scotty. Deze brieven laten een kant van haar zien die bijna niemand kent, waardoor je alleen nog maar meer met haar meeleeft, zeker voor de situatie waar ze in zit.
Hoover houdt het verhaal luchtig door emotionele scènes af te wisselen met lichtere momenten, zoals wanneer Kenna, zonder dat ze het eigenlijk wil, een kitten krijgt van haar huisbaas. De aanwezigheid van deze kitten wordt een stabiele factor in haar leven en leidt tot hartverwarmende scènes in het verhaal.
Coleen Hoover neemt je mee in haar verhaal alsof je een film kijkt, en je leeft intens mee met Kenna en Ledger, hopend op een gelukkig einde voor beiden.
geschreven door: sterre van maanen
geschreven door: sterre van maanen