Beklemmend en bevreemdend
Lise is kinderboekenschrijfster en heeft één bekroond boek voor volwassenen geschreven. Sinds ze de prijs heeft gewonnen is ze bang om door de mand te vallen en komt er niets meer uit haar handen. Onderwijl worstelt ze met het moederschap, haar relatie met een overspelige man, haar plek in de wereld, en uiteindelijk haar eigen geest. Ze gaat stemmen horen, ziet ze de gezichten om zich heen vervormen, zakt ze steeds verder weg in een duistere draaikolk van waanvoorstellingen...
Beklemmend, bevreemdend. Een boek waarin de grens tussen werkelijkheid en hallucinatie vervaagt en je de waanzin bijna zelf ervaart - evenals de worsteling van een intelligente, maar getroebleerde vrouw met de verwachtingen van haar tijd (het speelt in de jaren '60).
Soms vliegen de metaforen een beetje uit de bocht ("wenkbrauwen als een paar hartsvriendinnen die elkaar maar niet kunnen loslaten") maar al met al was ik onder de indruk van deze!