Klein verhaal, grote zeggingskracht
Ierland, kerstavond 1985. Kolenhandelaar Furlong komt bij een bezoek aan het klooster in aanraking met sociaal onrecht. Het is het soort onrecht dat door de gemeenschap oogluikend wordt toegestaan. Ook hij sluit in eerste instantie zijn ogen, maar het gebeuren laat hem niet los...
Via alledaagse scènes leer je Furlong kennen. Zijn leven, hoe hij is geworden zoals hij is, en hoe hij komt tot een drastische beslissing. En passant krijg je ook een beeld van het leven in Ierland in 1985, van op waarheid gebaseerde misstanden, en gaat het over grote thema's als medeplichtigheid en sociale verantwoordelijkheid.
Prachtig geschreven, treffend en gevoelig. Een klein, menselijk verhaal met grote zeggingskracht waar ik door werd betoverd en ontroerd.