Meeslepend, groots en dramatisch
Dit wervelende familie-epos omspant zes generaties, acht levens én 100 jaar Georgische geschiedenis.
De familie lijkt in de ban van een vloek te zijn want steeds weer leiden hun keuzes tot ongeluk, verlies en conflict. Soms snakte ik naar een geluksmoment en als die er was vreesde ik voor de klap die komen ging. Het weerspiegelt de geschiedenis van Georgië, want ook op het land lijkt wel een vloek te rusten, één van Sovjet-onderdrukking, burgeroorlog en crisis.
Op z'n mooist was dit boek in dramatische, intens emotionele scènes waarin alles bij elkaar leek te komen - en daar waren er veel van. De personages (zelfs de mindere) zijn prachtig uitgewerkt, complex en menselijk en het boek geeft een mooie inkijk in de Georgische cultuur.
Meeslepend, groots, dramatisch.
Meeslepend, groots, dramatisch.