Minder bekende geschiedenis
Wat heb ik dit boek met plezier gelezen!
Interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Ommerschans en Dedemsvaart. Toch weer nieuwe dingen geleerd... Je kunt merken dat er veel research gedaan is.
Christine heeft alle informatie ook goed vervlochten met een spannend verhaal waardoor het een geslaagd boek is geworden met genoeg vaart en een ontroerend einde.
Het boek is een aanrader voor schoolbibliotheken, als variatie op andere boeken over onze geschiedenis. Alleen een kaartje passend bij het verhaal zou voor mij nog wel een meerwaarde zijn. Op de schutbladen staat wel een kaart, maar deze is niet heel duidelijk.