Hebban recensie

Wie is die mysterieuze M?

Suzanne Peters 27 november 2014 Auteur

Na het enorme succes dat de Britse auteur Jodi Ellen Malpas haalde met de Mijn-man trilogie, is er een nieuwe trilogie verschenen. De Mijn nacht-trilogie. Het eerste deel hiervan is Mijn nacht ontvlamd.

Als er een aantrekkelijke man met prachtige blauwe ogen de barista inloopt is Livy direct verkocht van hem. Wanneer hij weg gaat, laat hij een boodschap achter op een servet, ondertekend met M. Livy ziet deze man opeens steeds vaker en de aantrekkingskracht komt van twee kanten. M. doet haar uiteindelijk een voorstel om één nacht samen door te brengen. Geen liefde, puur lust. Livy accepteert het aanbod, maar het blijkt moeilijker te zijn om niet meer te willen dan die ene nacht. Wie is die mysterieuze M? Wat heeft hij voor een geheimen?

Mijn nacht ontvlamd is een erotisch getinte roman en het is tijdens het lezen al snel duidelijk dat het vooral draait om de erotiek en de lust onderling. De erotische scenes zijn heet en zitten vol passie. Gevoelens die Livy heeft zullen voor veel vrouwen herkenbaar zijn. Ze is onzeker in bed en komt vervolgens een man tegen die ze woest aantrekkelijk vindt. Haar gevoelens en onzekerheden zijn goed en duidelijk omschreven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben ervoor gezorgd dat ze vooral afstand neemt van mannen. Helaas komt Livy soms ook erg naïef over. Haar vrienden waarschuwen haar meermaals voor de mysterieuze M., maar toch blijft ze bij hem terugkomen. Haar beweegredenen hierin zijn niet altijd even duidelijk.

M. is de mannelijke held van het verhaal. Hij is aantrekkelijk, rijk en eg goed in bed. Ook lijkt hij een vorm van smetvrees te hebben en moet alles langzaam en netjes gebeuren. Toch heeft hij zo zijn geheimen. Hij vertelt bijvoorbeeld niet wat zijn werk is, maar wordt wel midden in de nacht opgeroepen. En wie is toch die vrouw die telkens aan hem zit?

Een noemenswaardig bijpersonage is de oma van Livy, waar Livy bij in huis woont. Ze heeft een leuke vorm van humor en dit zorgt voor wat leuke scenes in het boek.

Halverwege het boek en tegen het einde komen er enkele onthullingen over zowel het gedrag van Livy als dat van M. Niet al deze onthullingen zijn even geloofwaardig en lijken te botsen met zaken die eerder zijn gezegd. Het einde kan heftig genoemd worden, maar nodigt daardoor wel uit om ook deel twee van de serie te lezen.

Storend is wel dat er wat vreemde woordkeuzes in het boek zitten. In sensuele scenes waarbij de personages langzaam elkaars lichaam ontdekken en van elkaar genieten, lijken woorden als ‘pik’ en ‘kloppende kut’ ontzettend misplaatst te zijn. De woordkeuze haalt je in één klap uit het verhaal. Het past niet bij de rest van de stemming en de sfeer die er wordt gecreëerd. Ook jammer is dat situaties soms wel erg toevallig zijn, dit haalt de geloofwaardigheid uit het verhaal.

Jodi Ellen Malpas zet een prima eerste deel neer voor een trilogie met voldoende ruimte en mogelijkheden voor de volgende delen.

Meer recensies van Suzanne Peters

Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.

Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk

Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.

Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.

Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug.

Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.

De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!

De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.

Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.

Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.

Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.

De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!