het hart van het woud.
"Mijn hart maakt een sprongetje. Het is me gelukt. Hier ben ik dan, onderweg met Roran. Een woedende koningin achter me, een onbekend land voor me."
Deze zin staat op de omslag en greep mij meteen, waar gaan ze heen? Wie is Roran?
Het boek neemt je mee in het verhaal van Iliona.
Vanaf jonge leeftijd neemt schrijfster Robine van Olffen je mee in het leven van een meisje in een klooster en een mysterieuze Peter die zij leert kennen in haar geliefde bos. Waarna zij samen een hele bijzondere tocht maken, waar niet alles is wat het lijkt.
Naast het meeslepende verhaal vond ik het ook bijzonder hoe geloof en meningsverschillen in het boek naar voren kwamen, Robine schrijft op open en respectvolle wijze over de verschillende opvattingen die men kan hebben over het geloof en wat opvoeding met een persoon doet. Je voelt als lezer de vertwijfeling van Roran wanneer hij voor een (bijna) onmogelijke keuze komt te staan.
Ik kan niet wachten op het tweede deel! Naar mijn mening is dit boek zeker vier sterren!
Het boek neemt je mee in het verhaal van Iliona.