Niet mijn verhaal
De auteur
Cams zag het levenslicht in 1979 en heeft een achtergrond in IT, gekoppeld aan een grote interesse in technologie. Zoals elke goeie Belg houdt hij van lekker eten en drinken. Fervent lezer van thrillers, horror en sci-fi. Hij tracht de spanningen en snelheden die hij vindt in de boeken van Tess Gerritsen, Dean Koonz en Stephen King terug te brengen in zijn eigen boeken.
Of hij daarin geslaagd is zal je direct te weten komen want ik las zijn boek Primeur.
Mijn gedacht
Jammer genoeg kan ik niet volledig positief zijn over dit boek. Waar ik fan ben van verhalen die van heden naar verleden en terug springen werkte het in dit boek verwarrend.
Het verhaal
Het verhaal gaat over Noor. Een journaliste die op een moord stuit in een park. Als journaliste schrijft ze daar natuurlijk een reportage over , maar wanneer ze elke keer als eerste getuige is van een nieuwe moord en er aanwijzingen gelegd worden wordt ze richting het verleden gestuurd waar een ze een web van verraad en misdaden ontdekt. Misdaden met wortels in het verleden maar tentakels die reiken tot in het heden. Het voert haar langs de koude oorlog, de nasleep van 9/11 en de financiƫle crisis van 2008. Macht, corruptie en menselijkheid spelen een grote rol.
Verder met mijn gedacht
Het verhaal op zich zit wel goed maar de manier van vertellen pakte mij nu eens niet. Ik zal het boek een tweede keer moeten lezen en alles wat ik nu weet meepakken om te kunnen zien waar en wat ik niet opgepikt heb of als detail gezien heb terwijl het eigenlijk een belangrijk punt was.
De personages bleven zich wat op een afstand van mij bevinden, de band die ik zo graag kweek met personages was totaal afwezig in dit boek. Waren ze dan slecht samengesteld, nee. Ze hadden elk wel hun eigen manier van handelen en de uitwerking ervan was genoeg voor dit verhaal.
Was dan alles aan het verhaal slecht, NEE zeker niet
Alles in het verhaal is wel gelinkt aan elkaar en naarmate het einde nadert wordt veel duidelijk gemaakt. De symboliek in de manier van de hoe de slachtoffers vermoord werden wordt goed weergegeven. Dat wordt dan goed uitgelegd. De stukken die zich in het verleden afspelen werkten wat verwarrend op mij, maar na nu en dan stukje terug te lezen wel te linken aan de doden en zelfs aan enkele levende mensen.
Het einde
Het einde maakt alles duidelijk en dan viel her en der wel mijne frank dat ik zaken gemist had. Dus ik werd wel op verschillende stukken verrast met de uitkomst.
Conclusie
Een Vlaamse auteur die ons meeneemt naar Amerika om daar moorden te laten plaatsvinden, alhoewel alles eigenlijk een oorsprong kent aan deze zijde van het grote water. Een verhaal met vele linken, goeie personages maar jammer genoeg geen gekweekte band ermee. Een verhaal dat voor mij wat op afstand bleef en mij niet mee kon trekken doordat ik verward was in de werking tussen heden en verleden.
Mijn gedacht
Het verhaal