Seen in Ibiza
Silvie Nollen woont een deel van het jaar op Ibiza, en de rest van het jaar in Nederland, Roermond. Ze houdt zich bezig met het ontwerpen van Seen in Ibiza juwelen maar ze heeft ook een boek met gelijknamige titel gemaakt om “ haar eiland “ in de verf te zetten.
Nollen heeft alle foto’s in haar boek Seen in Ibiza genomen met haar smartphone. Er bestaan nu reeds smartphones met zeer goeie camera’s.
Veel tekst moet je niet verwachten in dit boek. Na de introductie is het regelrecht naar het fotografiewerk maar jammer genoeg zonder kadrering van het hoe en waar. Op het einde van het boek staan wel een paar locaties van waar foto’s genomen zijn en daar moet je het mee doen.
Het boek is een rasecht koffietafelboek. Zo eentje waar je nu en dan eens wil in bladeren om de sfeer van Ibiza op te snuiven.
De foto’s bevatten zeer mooie kleuren, waar Nollen in de introductie ook over vermeld dat er geen kleurenfilters gebruikt werden. De meeste foto’s wekken door hun kleuren wel een zomers gevoel op.
Nollen heeft vele aspecten van Ibiza in beeld gebracht. Van de stranden, fauna en flora tot voeding. Ze heeft quasi geen mensen in beeld gebracht en is totaal voorbij gegaan aan de partykant van Ibiza.
Het ene vind ik wat jammer maar het andere niet. Ibiza is meer dan feesten. Persoonlijk zie ik wel graag mensen op wat foto’s als het over een eiland gaat omdat zij daar toch ook deel van uitmaken.
Soms een gevoel van herhaling maar dit is met het grote aantal foto’s die gebruikt werden in het boek niet echt te vermijden.
Het is en blijft een boek waar je meerdere keren kunt gaan inkijken waardoor dat gevoel van herhaling niet te groot wordt.
Ze steekt vooral variatie door de afbeeldingen te wisselen van grote. Van een volle pagina tot pagina’s met meerdere foto’s tot foto’s die over het center van het boek doorlopen.
Terug een boek over Ibiza dat mij toch niet over de streep kan trekken om persoonlijk de locaties op de foto’s te gaan bekijken.
Een dikke pluim naar Nollen aangezien ze op haar site aangeeft alles van A tot Z zelf gedaan te hebben. Van bedenken, fotograferen over samenstellen en uitgeven van het boek.