Tomorrowland
Dit boek stond al een tijdje op het verlanglijstje in de bib. Het werd uitgegeven in 2014, omdat in dat jaar Tomorrowland tien jaar bestond. Nu zijn we nog eens elf jaar verder en het festival is uitgebreid naar Brazilië, Tomorrowland Winter in Alpe D’huez. Het blijft maar groeien en vanuit alle hoeken van de wereld komen de mensen af om het mee te maken.
In We are Tomorrow, guided by a friend, wordt het tienjarige bestaan besproken. Dit gebeurt aan de hand van interviews met zowel dj’s als festivalgangers en zelfs festivalkoks.
In die interviews wordt duidelijk gemaakt waarom de dj’s dit festival als een hoogtepunt zien van hun jaar, waarom festivalhangers soms maanden sparen om een ticket te kunnen aanschaffen.
De sfeer die op het terrein hangt komt mooi tot uiting in de gesprekken en worden bijgestaan door sfeervolle foto’s die net datgene die de festivalganger of de dj willen aankaarten vertalen naar beeld.
Het is een festival die mensen uit meer verschillende landen aantrekt dan de Olympische spelen.
Jammer genoeg ben ik er zelf nog niet geweest , wel verschillende cd’s liggen, maar dit boek doet dit verlangen nog meer opbloeien om daar zeker één keer naartoe te gaan. Liefst vanalles om zelf beelden te maken die aantonen wat het festival betekend voor de mensen op het terrein.
Conclusie
Een fotoboek met veel tekst die aantoont wat een festival kan betekenen voor zowel bezoeker als dj. De foto’s tonen de sfeer en magie aan van het terrein en de interviews leggen de ziel bloot van zij die het beleven.
Conclusie